Türkiye Barolar Birliği, 'Enkaz Radarı' mobil uygulamasını kullanıma sundu

Göçük yaşanan her binanın kayıt altına alınacağı uygulamayla yargı süreci için görüntü arşivi oluşturularak delillerin toplanmasına yardımcı olunacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2023 13:53, Son Güncelleme : 16 Şubat 2023 13:55
Türkiye Barolar Birliği, 'Enkaz Radarı' mobil uygulamasını kullanıma sundu

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen binaların kayıt altına alınması amacıyla "Enkaz Radarı" isimli mobil uygulamayı kullanıma sundu.

Birlikten yapılan açıklamada, enkazın yeterli teknik inceleme yapılamadan kaldırılmasının delillerin toplanmasını imkansız hale getireceği belirtildi.

Tüm şüphelilerin tespiti, kusur durumlarının belirlenebilmesi ve yaşanan facianın sorumlularının cezasız kalmamasının delillerin sağlıklı şekilde tespit edilmesine bağlı olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TBB olarak Enkaz Radarı uygulamasıyla göçük yaşanan her binayı kayıt altına alıyor, ihmalleri ortaya çıkarıyoruz. Deprem bölgesindeki gönüllüleri, alanda görev yapacak meslektaşlarımızla birlikte yargı süreci için görüntü arşivioluşturarak delillerin toplanmasına yardımcı olmaya ve ücretsiz olan Enkaz Radarı mobil uygulamasını kullanmaya davet ediyoruz. Deprem bölgesindeki bütün enkazları kayıt altına alarak, adaletin yerini bulmasına hep birlikte yardımcı olabiliriz. Hiçbir yurttaşımız savunmasız kalmayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber