İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Depremin yol açtığı hasardan emlak komisyoncusu da sorumlu olabilecek

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sararken, diğer yandan da yıkılan binalara ilişkin soruşturmalar başlatıldı. Peki, depremde yıkılan evleri "depreme dayanıklı" diye satan emlak komisyoncularının da hukuki sorumluluğu var mı?

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 18 Şubat 2023 18:20, Son Güncelleme : 18 Şubat 2023 19:36

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Adli birimler soruşturmaları başlattı. Hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunan müteahhitler gözaltına alınıyor.

Peki yıkılan binaları "depreme dayanıklı proje" diye satan emlak komisyoncularının hukuken sorumluluğu var mı?

Avukat Ömer Yılmaz, "Elbette bunların da tabii ki somut olaya göre değişiklik göstermesine rağmen yapılacak incelemeler neticesinde sorumlulukları doğabilir." dedi.

Uzmanlar, yargılama neticesinde cezai işlem de uygulanabileceğini belirtiyor.

Yılmaz, insanların maddi zararları meydana geldiği için emlakçıların hukuki yönden kesinlikle bir sorumluluğunun söz konusu olabileceğini söyledi.

Depremin yol açtığı zarardan emlak komisyoncusu da sorumlu olabilir. Uzmanlar, sorumluluk doğmaması için pazarlanan yapıların depreme dayanıklı olup olmadığının araştırılması gerektiğini belirtiyor.

Avukat Yılmaz, şunları söyledi:

"Bir emlakçının emlakçı iş insanı olduğu için burada basiretli bir şekilde hareket etmesi lazım. Dolayısıyla herkesten önce bir emlakçının sattığı dairenin binanın deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığı veya gerekli şartları taşıyıp taşımadığını bilebilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla bu yazılan her şeyden emlakçı basiretli bir iş insanı gibi sorumludur"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber