Kız çocuklarının dikkati daha dağınık

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2008 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fevziye Toros, gelişim çağındaki kız çocuklarında dikkat dağınıklığının erkek çocuklara göre daha fazla olduğunu söyledi.

Erdemli Sultan Akın İlköğretim Okulu Müdürlüğü ile Okul Aile Birliğinin Gökkuşağı Düğün Salonu'nda düzenlediği "Anne Baba ve Çocuk Eğitimi" seminerinde konuşan Doç. Dr. Toros, okulda ve evde dikkat eksikliği olan çocukların mutlaka bire bir eğitimden geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktiflik ve ergenlik sorunları üzerinde duran Toros, "Çocukların okulda ve okul dışındaki başarısına aile içi ilişkilerin direkt olarak etkilemektedir. Aile de kumar oynayan ya da aşırı

alkol alan anne babaların çocukları, kendilerini derslere vermede zorluk yaşamaktadır" dedi.

Her çocuğun hiperaktif olduğunu ancak çocukta yaşın ilerlemesiyle bunun ağır ağır ortadan kalktığının altını çizen Toros, "Gelişim çağındaki kız çocuklarında dikkatsizlik erkek çocuklarına nazaran daha fazladır. Anne babalar çocuğundaki bu durumu gördüğü an, dikkatsizliğini yüzüne vurmayarak ona uygun bir dille daha dikkatli olması gerektiğini anlatması gerekir. Aksi halde çocuğun yanlışlıklar yapmasına neden olur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber