Perinçek, 10 gün önce Savcı'yı şikayet etmiş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2008 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz, bu operasyonu 10 gün önce öngördüklerini ve Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Öz hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na başvurduklarını açıkladı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in tutuklanmasından sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde gazetecilere açıklama yapan avukatı Mehmet Cengiz, tutuklama kararına yarın itiraz edeceklerini bildirdi. Cengiz ?AKP'nin kapatılması istemiyle dava açılması üzerine bir rövanş oynanmak isteniyor? iddiasında bulundu.

Haberin devamı

10 gün önce, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz ile ilgili başvuru yaptıklarını, böyle bir operasyon planlandığını belgeleriyle ilettiklerini belirten Cengiz, şunları söyledi.

?Şimdi bugün tutuklamaya ilişkin talepler görüşülürken, mahkemeye de ifade ettiğim gibi Doğu Perinçek ve İP bir markadır. Neyin markasıdır? Çetelere, gladyoya, süper NATO'ya, karanlık örgütlenmelere karşı mücadelenin markasıdır. Şimdi siz getireceksiniz, bu karanlık çetelere karşı, komplolara karşı, Susurluklar'a karşı kontrgerillalara karşı yaşamı boyunca mücadele etmiş ve bunun simgesi haline gelmiş Doğu Perinçek'i bir gladyo örgütlenmesinin içine, hem de başına geçireceksiniz. Buna kargalar bile güler.?

ENGİZİSYON YARGILAMASI

Gerek Doğu Perinçek'in, gerek tutuklanan diğer 3 kişinin sorguları boyunca nihai hedefin silahlı kuvvetler olduğunu gördüklerini savunan Cengiz, ?Bir engizisyon yargılamasıyla karşı karşıya kaldık? diye konuştu.

Bu durumu, milletin huzurunda protesto ettiklerini söyleyen Cengiz, ?Bu adaletsizliğin, bu haksızlığın en kısa zamanda düzeltileceğine inanıyoruz. Yarın da tutuklamalara itiraz edeceğiz? dedi.


Flaş... Perinçek ve 3 gazeteci tutuklandı, Alemdaroğlu'na yurt dışına çıkış yasağı kondu


PERİNÇEK NE İLE SUÇLANIYOR?

Cengiz, Doğu Perinçek'in ne ile suçlandığına ilişkin soru üzerine, Perinçek hakkındaki tek kanıtın, 2001 yılında ?Tuncay Güney? isimli bir kişinin verdiği ifade olduğunu söyledi.

?Bu kişinin provokatör olduğunu, CIA tarafından devşirildiğini, halen yurt dışında ?Haham' olarak yaşadığını? ifade eden Cengiz, Perinçek'in sadece bu ifadeye dayanılarak ?Ergenekon Örgütü?nün üst düzey yöneticisi olmakla suçlandığını öne sürdü. Cengiz, Güney'in, bu ay Adıyaman'da yayımlanan bir yerel gazeteye gönderdiği yazıda, söz konusu ifadelerin doğru olmadığını, işkence altında verdiğini anlattığını belirtti.

RÖVANŞ OYNANMAK İSTENİYOR

Bu ifadelere ilişkin 2001 yılında açılan soruşturmanın DGM Savcılığı'nca takipsizlik kararıyla sonuçlandığını hatırlatan Cengiz, ?Şimdi devran dönmüştür. AKP'nin kapatılması istemiyle dava açılması üzerine bir rövanş oynanmak istenmektedir. Bu rövanşın bir parçası olarak da tekrar, gerçek dışı olduğu İstanbul DGM Savcılığı'nca bir kararla saptanan bu evrak gündeme getirilmektedir? dedi.

İP'in Ankara'daki genel merkezi ile İstanbul'daki il binasında yapılan aramalarda el konulan belgelerin değişik nedenlerle değişik resmi makamlara sunulduğunu belirten Cengiz, Ulusal Kanal'ın da 5 yıllık yayın kasetlerinin alındığını da ifade etti.

Doğu Perinçek'in 2 Şubat'tan beri telefonlarının dinlendiğini ve bunların soruşturmada kanıt olarak kullanıldığını belirten Cengiz, Perinçek'in de ?Bütün telefon konuşmalarının altına imza atıyorum ve iftihar ediyorum? dediğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber