Eski İÜ Rektörü Alemdaroğlu hastaneye kaldırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2008 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, hastaneye kaldırıldı.

Alemdaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş, müvekkilinin dün akşam üzeri rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını ve tetkiklerinin sürdüğünü söyledi.

Alemdaroğlu'nun stresli günler yaşadığını ifade eden Çetinbaş, "Daha önceden hocamızın yüksek tansiyona bağlı burun kanaması vardı. Tedavisi yapılıyordu. Tabi bu stres kolay değil. 69-70 yaşındaki bir insan için, ailesi için de çok zor. Yine burun kanaması, yüksek tansiyon ve sol kola vuran bir göğüs ağrısı ile dün akşam üzere kendisini hastaneye yatırdık. Şu anda hastanede tetkikleri yapılıyor. İnşallah iyi çıkar" dedi.

Çetinbaş, Alemdaroğlu'nun sağlık durumuna ilişkin, "Ciddi bir sorunu olmadığını umuyorum" şeklinde konuştu.

"Ergenekon soruşturması" kapsamında gözaltına alınan Alemdaroğlu, Beşiktaş'taki Nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.


Alemdaroğlu'nun durumu iyi

Rahatsızlığı nedeniyle Alman Hastanesi'ne kaldırılan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun sağlık durumunun normale döndüğü öğrenildi.

Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kemal Alemdaroğlu, dün akşam saat 19:00'da yüksek tansiyona bağlı burun kanaması nedeniyle Alman Hastanesi'ne kaldırıldı. Alemdaroğlu'na ilk müdahale Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertan Demirtaş tarafından yapıldı.

Tedavisi süren Kemal Alemdaroğlu'nun sağlık durumu hakkında bilgi veren hastane yetkili Bülent Biricik, Alemdaroğlu'nun tansiyon değerlerinin normal seyrine döndüğünü söyledi. Biricik, halen müşahede altında tutulan Alemdaroğlu'nun yakında taburcu edilebileceğini kaydetti.

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Nurettin Sözen, Alemdaroğlu'nu ziyaret için hastaneye geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber