BASK: Emek Platformu'nda alınan kararlara aykırı davranıldı

Haber Giriş : 25 Mart 2008 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, Emek Platformu temsilcilerinin "olmazsa olmaz" olarak belirlenen maddelerden geri adım attığına dikkat çekerek, ?Emek Platformu aldığımız kararlara aykırı davrandı. Aldatılmışlık duygusu içerisindeyiz? dedi.

BASK Genel Başkanı Resul Akay, dün yapılan Emek Platformu toplantısında olmazsa olmaz 5 temel madde belirlendiğini kaydederek, ?Emeklilik yaşının 58-60'a indirilmesi, prim gün sayısının 7 bine düşürülmesi, aylık bağlama oranlarının eskisi gibi kalması, sağlıkta katkı payının kaldırılması ve fiili hizmet zammının yeniden uygulanması olmazsa olmazlarımızdı. 5 maddeden bir tanesi kabul edilmemesi durumunda hiç biri kabul edilmeyecekti? diye konuştu.

?7 BİN 200 PRİM GÜN SAYISI DOLDURULSA BİLE EMEKLİLİK YAŞI BEKLENECEK?

Emek Platformu'nda yapılan konuşmanın tam tersinin gerçekleştiğini ifade eden Akay, 7 bin 200'e düşürülen prim gün sayısının da sisteme zararı olmayacağını kaydetti. Çalışanın 7 bin 200 günü doldursa bile emeklilik yaşını beklemesi gerekeceğini vurgulayan Akay, çalışanların yine sistemde kalmak zorunda olduğunu dile getirdi. Akay, konuşmasına şöyle devam etti:

?Dün kesin bir dille giden heyet gidip böyle bir açıklama yaptı. Emek Platformu aldığımız kararlara aykırı davrandı. Aldatılmış duygusu içerisindeyiz. Emek Platformu'nun tekrar bir araya geleceğini sanmıyorum. Bunun hesabını veremezler. Heyet olamazsa olmaz maddelerde geri adım atmasaydı masadan kalksaydı, Çalışma Bakanlığı yetkilileri tekrar heyeti arayacaktı. Mücadelemiz devam etseydi hükümet pek çok adım daha atacaktı. Çünkü, hükümet toplumdan gelen seslere kulak tıkamıyor.?

Meclis Genel Kurul aşamasını da takip edeceklerini ifade eden Akay, herhangi bir değişiklik olmaması durumunda BASK olarak ayrı eylem yapacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber