MEB Personelden 2 aylık mecburi hizmete ilişkin yazı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2008 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

3 Ocak 2008 tarihinde yayımladığımız "Öğretmenin Mecburi Hizmetinde 2 Aylık Fark" başlıklı haberdeki mahkeme kararına rağmen, MEB personel genel müdürlüğü aykırı bir yazı yayımlamıştır.

Zorunlu çalışma süresinden sayılacak il ve ilçeler ?Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği?ne ekli cetvellerde belirlenmektedir. Bu konudaki ilk belirleme 04/03/2006 tarihinde yapıldı. Ancak, aradan iki ay geçmeden yönetmelik bir kez daha değiştirildi ve iki ay önce zorunlu hizmet kapsamına alınan bazı ilçeler kapsam çıkarıldı.

İşte MEB'in yazısı bu iki aylık süredeki kısmı yok saymaktadır. MEB'in yazısını görmek için tıklayınız.

Oysaki ?Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği?nin geçici 2. maddesinde yer alan "(1) Bu Yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce Birinci Hizmet Bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) sınıfı ilçelerinde görev yapmış olanlar ile halen görev yapanların bu ilçe sınıfında geçen hizmet süreleri zorunlu çalışma süresinden sayılır.? hükmüne göre, bu yerlerde 04.03.2006 tarihinde önce geçen hizmet sürelerinin mecburi hizmet kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir. Haberimizdeki mahkeme kararı da bu yöndedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber