Perinçek'in sağ kolu da göz altına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturmasında 3 gözaltı daha

Ergenekon soruşturmasına yeni isimlerle genişledi, polis dün İşçi Partisi (İP) Genel Sekreteri Avukat Nusret Senem, Aydınlık Dergisi yazarı Hikmet Çiçek ve Ulusal Kanal İzmir temsilcisi Hayati Özcan'ı gözaltına aldı.

Senem dün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, partinin genel merkezinde yapılan aramada Yargıtay krokisi ve Yargıtay üyelerinin siyasi görüşlerini içeren liste bulunduğu yönündeki haberlere tepki gösterdi. El konulanların yazıldığı tutanakta sözü edilen CD'nin bulunmadığını belirten Senem, ?Sorgulama makamları ve Fethullahçı medyanın kolkola olduğu anlaşılıyor? dedi.

Bu açıklamanın ardından Senem'in Ankara Meşrutiyet caddesindeki evi ile Karanfil sokaktaki bürosunda, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla arama yapıldı. Gelişmeleri İP Genel Merkezi'nden takip eren Senem, ?Ben genel başkanımızın avukatı olarak 24 saat boyunca hem polis de hem de savcı önünde ifadeye katıldım. Orada, ?benimle ilgili bir şey varsa ifademi alabilirsiniz' dedim. Gerek duymadıklarını söylediler. Şimdi ise böyle bir olayla karşı karşıyayız? dedi.

İP'lilerden protesto

Olayı duyan bazı partililer, İP Genel Merkezi önünde toplanarak gözaltıları protesto eden sloganlar attı. Genel Merkez önüne gelen polisler de Senem'i gözaltına almak için bekledi. Bina önünde kısa bir açıklama yapan Senem, ardından polis tarafından gözaltına alındı.

Ankara'da ayrıca Perinçek'in basın danışmanı ve Aydınlık Dergisi yazarı Hikmet Çiçek, İzmir'de de Ulusal Kanal il temsilcisi Hayati Özcan gözaltına alındı. Senem, Çiçek ve Özcan İstanbul'a gönderildi.

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ise önceki gece Bayrampaşa Cezaevi'nden Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne nakledildi. Tekirdağ'a gelen Şule Perinçek, dün açık görüş olmasından yararlanıp eşiyle bir saat görüştü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber