26 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 26 Mart 2008 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

-TOBB, Kamu-Sen, Türk-İş, TESK, TZOB, TİSK, Hak-İş Genel Başkanları İstanbul'da "Türkiye için sağduyu" çağrısında bulunarak Türkiye'de yaşanan son gelişmeleri değerlendirecek. Aynı anda Türkiye genelinde de ortak basın açıklamaları yapılacak. (Saat: 09.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sırasıyla LÖSEV Başkanı Üstün Ezer, Darüşşafaka cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım ve Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yüce'yi Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat: 14.30/15.15/16.00)

-TBMM BAŞKANI TOPTAN KAYMAKAM ADAYLARIYLA

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, 92. Dönem Kaymakam adayları ile yemek yiyecek. (Saat: 12.30)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda Toprak Kanunu ile ilgili görüşmelerin yanı sıra Tütün Ekicileriyle ilgili sözleşme yapılmasına ilişkin düzenleme tartışılacak. (Saat: 14.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM'de komisyonlar yoğun gündemle toplanıyor. Milli Savunma Komisyonu'nda Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi ele alınacak. (Saat:10.30)

-Zeytin ve Zeytinyağı Araştırma Komisyonu toplanıyor (Saat: 10.30)

-Plan Bütçe Komisyonu'nda Türkiye Radyo Televizyon Kanunu Hakkında Değişiklik Öngören Kanun Tasarısı ele alınacak. Söz konusu tasarıyla TRT'nin yapısı değiştirilecek.(Saat: 11.00)

-BAŞBAKAN YARDIMCISI EKREN VE MERKEZ BANKASI BAŞKANI YILMAZ REKABET TOPLANTISINA KATILIYOR

-Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, Rekabet Kurumu tarafından düzenlenen, Ankara Hilton Otel'de gerçekleştirilecek ?Makro Ekonomik Hedeflere Ulaşmada Rekabet Politikası ve Uygulamalarının Rolü? konulu uluslararası toplantıda konuşuyor. (Saat: 09.45)

-UNAKITAN İSTANBULLU SANAYİCİLERLE

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul Sanayi Odası'nın aylık olağan Meclis Toplantısı'na katılıyor. (Saat:15.00)

-TÜSİAD BAŞKANI YALÇINDAĞ SENDİKALARI ZİYARET EDİYOR

-TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ve Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ı ziyaret ediyor. (Saat: 15.00/17.00/18.00)

-DSP GENEL BAŞKANI SEZER ASO MECLİS TOPLANTISINDA

-Ankara Sanayi Odası Mart ayı Meclis toplantısı'na DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de katılacak. Toplantıda önce ASO Başkanı Nurettin Özdebir güncel gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulunacak. Daha sonra ASO Meclis Üyesi sanayicilere söz verilecek, ardından da DSP Genel Başkanı Zeki Sezer bir konuşma yapacak.(Saat:10.15)

-İŞÇİ PARTİSİ'NDEN BASIN TOPLANTISI

-İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, İP Genel Sekreteri Nusret Senem, Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek ve Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan'ın gözaltına alınması ve Ergenekon ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 12.00)

-BALKAN ODALAR BİRLİĞİ GENEL KURULU YAPILIYOR

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında, Balkan ülkeleri işadamlarının katılacağı Balkan Odalar Birliği Genel Kurulu Çırağan Sarayı'nda düzenleniyor. (Saat: 10.30)

-VERGİ İDARESİNİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ TAMAMLANIYOR

-Türk ve Alman Maliye Bakanlıkları ile İngiltere Gelir İdaresi'nin yürüttüğü Vergi İdaresinin Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi'nin resmi kapanış toplantısı, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Temsilciliğinden Ulrike Hauder'in katılımıyla Maliye Bakanlığı'nda yapılıyor. (Saat: 10.00)

-CHP'Lİ MENGÜ: ?HUKUK ZORLANIRSA BİRİLERİ DURUMDAN VAZİFE ÇIKARIR?

-CHP Manisa Milletvekili ve Meclis Anayasa Komisyonu Üyesi Şahin Mengü, hukuk ve demokrasinin önünün tıkanmaması gerektiğini vurguladı ve uyardı, ?Özellikle hukuku tıkadığınız zaman, tıkanmanın başladığı andan itibaren bazı kişiler kendilerine durumdan görev çıkarırlar? dedi.

-AKP'nin parti kapatmaları zorlaştıracak Anayasa değişikliği çalışmalarının, anayasaya aykırı olduğunu ifade eden Mengü, AKP'nin hukukçu kurmaylarının ise parti yönetimini yanlış yönlendirdiğini ileri sürdü. Mengü, ?Bu kadar çok yanlışı nasıl yapıyorlar anlamıyorum. Bu kadar yanlışı yapabilmek için herhalde profesör olmak lazım. Başka türlü yapamazsınız böyle bir yanlışı. Bunların Anayasacı olduğunu söyleyen üyeleri bu partiye olmaz kötülük ediyorlar. Yanlış yönlendiriyorlar? diye konuştu.

-DİNK KOMİSYONUYLA İLGİLİ KAVGA SÜRÜYOR

-Çalışmalarına sürpriz bir şekilde son veren ve yeniden sürdürme kararı alan TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Hrant Dink komisyonuna yönelik kavga sürüyor. Daha önce komisyonun çalışmalarına son vermesini eleştirerek alt komisyondan istifa ettiğini açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, alt komisyon başkanı Mehmet Ocakden'i bir kez daha istifaya çağırdı. Soysal, yeni bir alt komisyon kurulması ve çalışmaların yeni komisyon tarafından sürdürülmesi gerektiğini savundu.

-?2B? TARTIŞMASI YENİDEN

-22. Dönem Meclis'te tartışmalara neden olan Tapu Kanunu Tasarısı yeniden Meclis gündeminde. Geçen dönem CHP'lilerin, ?Hükümet, daha önce işgal edilen orman arazilerinin satışı için yeni bir 2B düzenlemesini tapu kadastro tasarısının içine madde monte etti? iddiasında bulunmuştu. Tasarı bu hafta Bayındırlık Komisyonu'nda ele alınacak.

-YARGITAY'DAN, ?YABANCI KAYNAKTAN PARA ALARAK TSK'YI YIPRATAN MATER'E TAZMİNAT YOK' KARARI

-Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, yazdığı ?Mehmet'in kitabı' adlı eseriyle ses getiren Nadire Mater'in, kendisi aleyhine on ayrı köşe yazısı yazan gazeteci-yazar Emin Çölaşan aleyhine açtığı tazminat davasının reddini onadı.

-Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği , ?Yabancı bir kaynaktan para alınarak Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik güçleri hakkında incitici, itham edici sözlerin kitabın bir çok yerinde geçmesi sebebi ile yazarın beyanlarının incitici olmakla beraber eleştiri düzeyinde olduğu sonuç ve kanaatine varıldığından davanın reddine karar verilmiştir? kararın onanmasına hükmetti. Karar, 41'e karşı 2 üyenin oyuyla alındı.

-?DEVLET ÖZÜRLÜYE İŞ VERMİYOR?

-Türk Sağlık-Sen'in yaptığı araştırma devlet kurumlarında yeteri kadar özürlü personelin istihdam edilmediğini ortaya koydu.

-KAZDAĞLARINI KURTARMAK İÇİN 34 BELEDİYE BİRLEŞTİ

-Kazdağları ve Madra Dağı'nda yürütülen altın arama çalışmalarına karşı çıkan Çanakkale ve Balıkesir'e bağlı 34 belediye, bir ağızdan ?Altına Hayır? diyecek.

-Belediyeler oluşturdukları ?Kazdağları ve Madra Dağı Çevre Platformu? ile 5 Nisan'da Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda ?Altına Hayır? mitingi düzenleyecek.

-MESLEK LİSESİ ÖĞRETMENLERİ İL İÇİ TAYİN İSTEYEMEYECEK

-Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, MEGEP kapsamında yeni alanların normunun netleştirilememesi nedeniyle meslek liselerinde görev yapan meslek öğretmenlerinin il içi yer değişikliği başvurusunda bulunamayacağını bildirdi.

-TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN MEB'E: "ÖĞRETMENLER ESKİ OKULLARINA DÖNEBİLSİN"

-2005 yılında Anadolu Liselerine sınavsız öğretmen alımı yapılması sonrasında bu atamaların iptal edilmesi nedeniyle birçok öğretmenin mağdur olduğunu bildiren Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na bir yazı yazarak, söz konusu öğretmenlerin il içi tayin ile eski okullarına dönebilmelerinin sağlanmasını istedi.

-MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TTK ESKİ BAŞKANI ERDOĞAN'I SİLEMEDİ

-Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı görevinden 18 Şubat 2008 tarihinde ayrılan Doç. Dr. İrfan Erdoğan'ın ismi Bakanlık web adresindeki telefon defterinden hala çıkarılmadı.

-FAZIL SAY'IN İSTANBUL KONSERİNE BÜYÜK İLGİ

-Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın 30 Mart'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda vereceği resitalin biletleri günlerce önce tükendi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber