Öğretmenin en acı yoklaması: 22 öğrencisinin kimliğini teşhis etti

K.Maraş'ta öğretmen Metin Acıpayam, 92 öğrencisini kaybetti, 22'sinin kimliğini teşhis etmek zorunda kaldı.

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 12 Mart 2023 12:30, Son Güncelleme : 12 Mart 2023 12:35
Öğretmenin en acı yoklaması: 22 öğrencisinin kimliğini teşhis etti

Eğitim verdiği 117 öğrencisinden 92'si yaşamını yitiren öğretmen Metin Acıpayam, depremde tüm ailesini kaybeden 22 öğrencisini teşhis etmek zorunda kaldı.
Kahramanmaraş'ta 117 öğrencili bir özel eğitim merkezinde öğretmenlik yapan Metin Acıpayam, depremlerin ardından 92 öğrencisini kaybetti. Metin Öğretmen, öğrencilerine ulaşmak için günlerce çalmadık kapı bırakmadı. Çünkü birçoğu tüm ailesi ile birlikte hayatını kaybetmişti. TRT Haber'in haberine göre çocukları teşhis etme görevi de Metin Öğretmen'e düştü.

'ÖĞRETMENİN EVLADI ÇOKTUR'

Bir arkadaşının kendisine 'siz şehitlerin öğretmeni oldunuz' dediğini ve bunun kendisini çok duygulandırdığını anlatan Acıpayam, "Öğretmenlerin anne babalardan farkı şu; anne babaların bir tane, iki tane, üç tane evladı olur ama öğretmenlerin ne kadar öğrencisi varsa o kadar evladı var demektir. Ben 92 öğrencisini kaybetmiş baba gibi bir duygu içerisindeyim" dedi.

22 ÖĞRENCİ AİLESİZ KALDI

Birçok öğrencisini teşhis ettiğini söyleyen Acıpayam, "Çünkü kimseleri kalmamış. Cenaze toplama yerine gittiğimde yaklaşık 22 civarında öğrencimi bütün ailesi yok olduğu için, herkes kendi can derdine düştüğü için onların sahipsizler mezarlığına defnedilmesine mani oldum. Bu çocukların isimleri, soy isimleri şunlardır demek zorunda kaldım" diye konuştu.

'ÖLÜM ŞİİRLERİNİ YAZMADI, ÖLÜMÜ BİZZAT TATTI'

Acıpayam, "12 yaşındaki bir kızımız vardı, çok zeki bir kızdı. Şöyle dedi 'hocam ben ölüm şiiri yazmak istiyorum' dedi. Edebiyata çok meraklı, şiir yazmak istiyor, ben de ona dedim ki 'Edebiyatımızın ölüm şairi var biliyor musun, Cahit Sıtkı Tarancı diye'... 'Belki de ikinci Cahit Sıtkı olacaksın' demiştim ama ölüm şiirlerini yazmadı, ölümü bizzat tattı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber