İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden kamu görevlileri

14 Mayıs'ta yapılacak milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için seçim takviminin açıklanması sonrası milletvekili aday adayı olmak isteyen memurlar istifa etmeye başladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mart 2023 16:18, Son Güncelleme : 17 Mart 2023 11:33
Milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden kamu görevlileri

İstifa haberi tarafımıza ulaşan kamu görevlileri şu şekilde:

Turan Bedirhanoğlu-İstanbul Küçükçekmece Kaymakamı

Küçükçekmece Kaymakamı Bedirhanoğlu Bitlis'ten Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Hüseyin Duran- Adıyamanlılar Vakfı Başkanı

Hüseyin Duran, TİGEM Teftiş Kurulu Başkanı ve Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şube Başkanlığı görevlerinden memleketi Adıyaman'dan Milletvekili aday olmak üzere istifa etti

CEMAL AKIN - BARTIN BELEDİYE BAŞKANI

Bartın'da 3 dönemdir üst üste Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Cemal Akın, MHP'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Başkan Akın, Belediye önündeki törende yaptığı konuşmada, "Bartın'ımıza daha fazla faydalı olabilmek adına çıktığımız kutlu bir yolun başlangıcı olacak inşallah." dedi.

MEHMET SARI - AMASYA BELEDİYE BAŞKANI

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, partisi MHP'den milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

4 yıllık görev süresinde birlikte görev yaptığı belediye çalışanlarına teşekkür eden Mehmet Sarı, "Önümüzdeki süreçte milletvekili olarak ülkemize, partimize hizmet etmek için aday oluyorum" dedi.

Amasyalıların mutlu bir şekilde yaşamaları için projelere ve çalışmalara imza attığını belirten Sarı, "Amasya'nın adayıyım. Amasya'yı kim seviyorsa, 'ben Amasya'yı seviyorum' diyorsa ben onun adayıyım. Eğer sizde bana destek olur, yol arkadaşı olur, Ankara yolculuğunu beraber yaparsak, belediyemizde nasıl kapı yoksa, orada da kapım açık olacak" diye konuştu.

METİN ERTÜRK - KUYUCAK BELEDİYE BAŞKANI

Memurlar için aday adaylığı süresinin bitimine dakikalar kala Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk'ün, milletvekilliği aday adaylığı için belediye başkanlığı görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından 14 Mayıs seçimlerinde adaylık için kamudan istifa süresi 16 Mart'ta sona erdi. Sürenin dolmasına dakikalar kala AK Parti'li Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk'ten ise adaylık hamlesi geldi. Kaymakamlık binasına giderek son dakika istifasını sunan Başkan Ertürk, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için belediye başkanlığı görevinden istifa etti.

MAKSUT BALMUK - ÖĞRETMEN

Eğitimci Maksut Balmuk milletvekili aday adayı olmak için istifa etti

Maksut BALMUK yaptığı açıklamada "Korkmadan, bıkmadan haksızlıkların karşısında duran bir öğretmen olarak, 2006 yılından beri yazdığım yazılarla özellikle öğretmenlerin sesi olmaya çalıştım. Yüzbinlerce okuyucuya ulaşan yazılara imza attım. Bugün her öğretmenler odasında en az bir öğretmenin belleğinde yer ettiğimi düşünüyorum. Bugün sınıftan çıkarak o sınıflarda dokunduğum onbinlerce öğrencime olan inancımla ve yüksek öğrenim dahil 28 milyonu bulan öğrencilerin, 2 milyon eğitim ve bilim emekçisi ile tüm vatandaşlarımızın TBMM'de sesi olmak için Lise yıllarımın geçtiği, meslek hayatım dahil 40 yıla yakın ikamet ettiğim İstanbul 3.Bölgeden Milletvekili seçimlerinde aday olmak için 14 Mayıs 1997 de başladığım kamu görevimden ayrılıyorum." dedi.

HALİL ELDEMİR - SAĞLIK BAKAN YARDIMCISI

25 ve 26'inci dönem AK Parti Bilecik Milletvekilliği yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir görevinden istifa etti. Eldemir'in görevinden 14 Mayıs 2023'te gerçekleştirilecek seçim öncesi AK Parti'den milletvekili aday adaylığı başvurusu yapmak için istifa ettiği öğrenildi.

Eldemir'in önümüzdeki günlerde AK Parti Bilecik milletvekili aday adaylığı başvurusu yapacağı öğrenildi.

MEHMET SADIK TUNÇ - KAYSERİ VALİ YARDIMCISI

Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, AK Parti İzmir'den milletvekili aday adaylığına başvurmak için görevinden istifa etti.

Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, AK Parti İzmir'den aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Valilik personeliyle vedalaşan Tunç, valilikten ayrıldı.

SELÇUK ÇEBİ - SPOR HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SPORCU YETİŞTİRME DAİRE BAŞKANI

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Dünya şampiyonu eski milli güreşçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, AK Parti Trabzon Milletvekili aday adaylığı için mevcut görevimden istifa ettim. Yarın saat 15.00'te il başkanlığımızda başvurumuzu yapacağız. Dualarınızı bekler, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım." ifadelerini kullandı.

GÜRKAN ÜÇÜNCÜ - HOPA KAYMAKAMI

Artvin'in Hopa Kaymakamlığı görevini bırakan Gürkan Üçüncü, AK Parti Trabzon Milletvekilliği için aday adayı oldu.

Artvin'in Hopa ilçesinde 19 Eylül 2021 tarihinden itibaren Kaymakamlık görevini yürüten Gürkan Üçüncü, AK Parti Trabzon Milletvekilliği için aday adaylığı için görevini bıraktı. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na gelen Üçüncü, başvurusunu İl Başkanı Sezgin Mumcu'ya verdi.

RAHMİ DOĞAN - HATAY VALİSİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde "memleketim Sivas'tan 'aday adayı' olmak için görevimden ayrılmış bulunmaktayım." dedi.

ZEKİ KORKUTATA - CUMHURBAŞKANI İDARİ İŞLER BAŞKANLIĞI MÜŞAVİRİ

Cumhurbaşkanı İdari işler Başkanlığı Müşaviri Zeki Korkutata Bingöl'den milletvekili adayı olmak için istifa etti.

ALİ KESKİNKILIÇ - MKE Genel Müdür Yardımcısı

MKE Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa eden Ali Keskinkılıç, memleketi Karabük'te AK Parti'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Doç. Dr. KEMAL ŞAMLIOĞLU-Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi ve Yeni Türk Edebiyatı AHBV Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu Ak Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

UMUT TUNCER - İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Ak Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

TAHİR EMRE CAN - GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ

Uşak Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü ile Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevleri sonrasında Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atanan Tahir Emre Can, görevinden istifa ederek AK Parti'den Uşak milletvekili aday adayı oldu.

ALİ SARI - RTÜK DAİRE BAŞKAN YARDIMCISI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) İzin ve Tahsisler Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Sarı, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri için AK Parti'den Milletvekili Adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

DR. SÜLEYMAN GÖK - ÜROLOJİ UZMANI

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Üroloji Uzmanı Doktor Süleyman Gök, milletvekili aday adayı olmak için bu görevinden istifa etti.

Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi'ne ( CHP) yakınlığıyla bilinen ve daha önce de partiden milletvekili adayı olan Doktor Süleyman Gök, yine CHP Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı olmak için kolları sıvadı.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Doktor Süleyman Gök, 2007 Genel Seçimlerinde CHP'den 4. sıra milletvekili adayı, 2011 Genel Seçimlerinde ise yine CHP'den 2. sıra milletvekili adayı olmuştu.

Milletvekili olmak isteyen kamu görevlilerinin 16 Mart'ta kadar bu görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.

HÜSEYİN ASLIHAN - BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI

Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan, görevinden istifa ederek AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı olacak.

KURTULUŞ YILMAZ-İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ

Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için görevinden istifa etti.

İSMAİL ÇALGAN -İL GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRÜ

Kocaeli İl Gençlik Spor Müdürlüğünde Yatırım İnşaat Şube Müdürü iken iki yıl önce Ağrı'ya, geçen yıl ağustos ayında ise Giresun'a İl Gençlik ve Spor Müdürü olarak atanan İsmail Çalgan istifasını verdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber