Sağduyu çağrısına kim ne dedi?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOBB, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TESK, TİSK ve TZOB genel başkanları, İstanbul'da ''Türkiye İçin Sağduyu'' çağrısında bulundu. Açıklamaların ardından çeşitli çevrelerden olumlu açıklamalar gelmeye başladı. İşte o açıklamalardan bazıları:

TOBB BAŞKAN YARDIMCISI NEJAT KOÇER

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, uluslararası finansal krizin hissedildiği bugünlerde, iktisadi tedbir arayışlarının yerine sağduyu aranmasını talihsizlik olarak niteledi.

TOBB'un başkanlığında 81 ilde gerçekleştirilen sağduyu çağrısı Gaziantep Sanayi Odası'nda yapıldı.

GSO Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Gaziantep Ziraat Odası Başkanı Zihni Kepkep, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lütfü Özdemir, Kamu-Sen İl Temsilcisi Kemal Kazak, Hak-İş İl Temsilcisi Duran Güzelkaya ve TİSK İl Temsilcisi Ali Akbağ'ın katıldığı toplantıda basın açıklamasını okuyan GSO Başkanı Koçer, Türkiye'nin bugünlerde zor bir demokrasi ve hukuk sınavından geçtiğine dikkat çekti.


Sivil toplumdan Türkiye için sağduyu çağrısı


İESOB BAŞKANI ZEKERİYA MUTLU

İzmir'de İESOB Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, ''Kuvvetler ayrılığı ilkesinin kuvvetler arasında uyumu sağlaması, çatışmaya neden olmaması, toplumda yaratılmak istenen kamplaşmayı beslememesi ve kuvvetlerin bağımsızlığını temin etmesi esastır'' dedi.

Toplantıya Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) temsilcisi olarak katılan Zekeriya Mutlu, ülkenin zor bir demokrasi ve hukuk sınavından geçtiğini söyledi.

Toptan'dan STÖ'lerin çağrısına destek

TBMM Başkanı Köksal Toptan, sivil toplum örgütlerinin çağrısını "Yürekten desteklediğini" belirterek, "Türkiye'nin sağlıklı, akılla düşünmeye ihtiyacı var. Türkiye'nin şiddetle, bir yumuşama ortamına ihtiyacı var" dedi.

Toptan, "Sivil toplum örgütlerinin çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna karşılık, "Yürekten destekliyorum. Türkiye'nin gerçekten, bildiride de ifade edildiği gibi, sağlıklı düşünmeye, akılla düşünmeye ihtiyacı var. Ben de Pazartesi günü yaptığım açıklamada bunu dile getirmiştim. O nedenle sivil toplum örgütlerinin bu çağrısını önemsiyorum" diye konuştu.

Herkesin böyle bir sağduyu çağrısına uymaya ihtiyacı olduğunu, bunun parlamenter sistemin gereklerinden de birisi olduğunu ifade eden Toptan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin şiddetle böyle bir yumuşama ortamına ihtiyacı vardır. O nedenle arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum. Zaten dün siyasi parti liderlerinin açıklamalarını tek tek ele aldığımız zaman, bu sağduyu isteğinin oralarda da olduğunu görüyoruz. Demek ki herkes, aynı şeyi düşünüyor, aynı şeyi söylüyor. Öyle umut ediyorum ki önümüzdeki süreçte, Türkiye'ye yakışan bir yumuşama ortamına Türkiye kavuşacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber