Türk İnternet Medya Birliği kuruldu

Birlik, internet üzerinden yayın yapan internet medyasını bir araya getirmek, desteklemek, eğitmek, etkin kılmak ve ihtiyaç halinde yenilerinin kurulmasına destek olmak amacıyla faaliyet yürütecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2023 15:15, Son Güncelleme : 14 Mart 2023 15:09
Türk İnternet Medya Birliği kuruldu

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) kuruldu.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, TİMBİR, 81 ilin yanı sıra Türk devletleri ve Avrupa'dan internet medyasını bünyesinde barındırıyor. Birlik, internet üzerinden yayın yapan internet medyasını bir araya getirmek, desteklemek, eğitmek, etkin kılmak ve ihtiyaç halinde yenilerinin kurulmasına destek olmak amacıyla faaliyet yürütecek.

Ekonomik ve teknik alanlarda iş birliğini geliştirmeyi, bu konularda bilgi, görgü ve karşılıklı teknolojilerden yararlanmayı da amaç edinen TİMBİR, başta Türk dünyası ve kardeş topluluklar olmak üzere tüm dünyada kısmen dahi olsa Türkçe yayın yapan internet medyasını bir çatı altına getirmeyi hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TİMBİR Kurucu Başkanı Dr. Süleyman Basa, Birliğin 81 il, 10 ülkede, 100 üye ile birlikte kurulduğunu belirterek, bünyelerinde 1.000 dolayında internet haber sitesinin yer aldığını bildirdi.

Basa, "Alanında tek ve en büyük yapı Türkiye'nin kamu yararına sahip 53'üncü birliği oldu. Birliğin kurulmasını onaylayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunarız. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanımız Fahrettin Altun ve Başkan Yardımcısı Evren Başar'a, Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürümüz ve Daire Başkanı Fahrettin Kaya ile bizimle birlikte yol alan medya mensubu tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber