Diyarbakır'da polise taş: 10 gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Mart 2008 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR'da Özgür Yurttaş Hareketi adlı oluşumun yaptığı basın açıklamasından sonra bir grup polise taş atınca arbede yaşandı. 10 kişi gözaltına alındı.

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, DTP İl Başkanı Necdet Atalay ve Belde Belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu bir grup, Bağlar Beldesi 5 Nisan Mahallesi'nde basın açıklaması yaptı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı basın açıklamasını Özgür Yurttaş Hareketi adına okuyan Fuat Pekdoğan, Nevruz kutlamalarında 2 vatandaşın yaşamını yitirmesinden AKP hükümetinin sorumlu olduğunu öne sürdü. Pekdoğan, ?Siirt Emniyet Müdürü'nün düşmanca tavır göstermesi ve yapılan kutlamalara saldırı gerçekleştirmesi, Kürtlere tahammülsüzlüğün bir sonucu olarak biz yurttaşları, gelecekte halkların birarada yaşaması açısından daha da kaygılandırmıştır. Bu saldırılara karşı halkımızın yanında sessiz kalmayacağız ve demokratik direnişimizi geliştireceğiz? dedi.

KONTROLDEN ÇIKAN GRUP POLİSİ TAŞLADI

Basın açıklamasından sonra 150 kişilik bir grup sokak aralarına girerek örgüt lehine slogan atmaya başladı. DTP'li yöneticiler gruba slogan atmamaları ve yürümemeleri konusunda uyarıda bulundu. Ancak göstericiler sokak aralarında barikat kurarak polisi taşladı. Polis kalabalığın dağılması için havaya uyarı ateşi açtı. Daha sonra tazyikli su sıktı ve jop kullandı. Kısa süren arbedenin ardından 10 gösterici gözaltına alındı. Olaylarda 4 polis ve 10 gösterici hafif yaralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber