İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İki yıldır değişmedi: Emekli en az 3 bin 500 TL ikramiye istiyor

Emekliler, iki yıldır değişmeyen bayram ikramiyesinde artış talep ediyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, emekli ikramiyelerinin en az 3 bin 500 liraya yükseltilmesi gerektiğini belirtirken, "Ayrıca, sosyal yardımlar gibi bayram ikramiyeleri sürekli olarak artmalı. En azından TÜFE'ye endekslenmeli" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 16 Mart 2023 08:23, Son Güncelleme : 16 Mart 2023 08:25
İki yıldır değişmedi: Emekli en az 3 bin 500 TL ikramiye istiyor

Ramazan Bayramı yaklaşırken, emekliler iki yıldır artış yapılmayan bayram ikramiyelerinde yeni bir düzenleme yapılmasını bekliyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, emekli ikramiyelerinin en az 3 bin 500 liraya yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Ergün, "Emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri, günün koşullarında yetersiz kalıyor. Bu yıl için ödenecek bayram ikramiyeleri 3 bin 500 liradan aşağı olmamalı. Ayrıca, sosyal yardımlar gibi bayram ikramiyeleri sürekli olarak artmalı. En azından TÜFE'ye endekslenmeli" dedi.

"EMEKLİYE SEYYANEN ZAM VERİLMELİ"

Emekli maaşlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ergün, 'yüzdeli zam' modeliyle maaşlar arasındaki farkın daha da açıldığına dikkat çekti.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber