1 Mayıs için tatil sinyali

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma Bakanı Çelik 1 Mayıs'ın resmi tatil olabileceği müjdesini verdi. Çelik ?İşçilerle konuşuyoruz, düzenleme yapabiliriz' dedi

ÇALIŞMA Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs'ın tatil olması konusunda bakanlık olarak bir çalışma yapacaklarını söyledi. Çelik ?İşçilerle konuşuyoruz. 1 Mayıs ile ilgili tatil ya da yarım gün tatil neyse, bir ?emek ve dayanışma bayramı' düzenlemesini yapabiliriz. Onu da çıkarabiliriz' dedi. Çelik ?Sürprizlerimiz olacak, ayrıca bunlar sürpriz değil, olması gerekenler. Bizim niyetimiz öyle ama daha konuşmadık, hükümet olarak bir değerlendirme yapmadık, bakanlık olarak öyle düşünüyoruz. Sosyal güvenlikle ilgili yasa bittikten sonra bunu ele alacağız' diye konuştu.

MASADA UZLAŞMA

ÇELİK diyalog esas alınıyorsa, birlikte uzlaşma kültürüne yatkın olunması gerektiğine işaret ederek ?Dediğim dedik ile dünyada artık hiçbir şey olmuyor. Ne benim bakanlık olarak, ne senin sendika ya da sivil toplum kuruluşu olarak dediğin değil, oturup masanın başında anlaşacağız' diye konuştu.

1935 yılında ?Bahar ve Çiçek Bayramı' adı ile ücretsiz tatil günü ilan edilen 1 Mayıs, Cumhuriyet tarihinde ilk defa 1976 yılında Taksim'de kitlesel bir eylemle kutlandı. Ertesi yıl yine Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarındaysa 34 kişi hayatını kaybetti. Bu olayın ardından 1 Mayıs'ın kitlesel olarak kutlanması yeniden yasaklandı. 1980 yılına kadar korsan gösterilerle kutlanan 1 Mayıs, 12 Eylül askeri darbesinin ardından resmi tatil günü olmaktan çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber