Enerjide otomatik fiyatlandırma 1 Temmuz'da

Haber Giriş : 27 Mart 2008 10:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

REUTERS

Enerji Bakanı Hilmi Güler, ?enerji KİT'lerinde fiyatlandırma sistemini siyasi etkilerin dışına çıkarmayı ve serbest piyasa koşullarında çalışmayı hedefleyen? Maliyet Bazlı Otomatik Fiyatlandırma Mekanizması'nın 1 Temmuz'da uygulamaya gireceğini söyledi.

Güler, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ?Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı doğrultusunda 1 Temmuz'dan itibaren otomatik fiyatlandırma sistemine geçilecek? dedi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) dağıtım özelleştirmelerinin süratli şekilde yapacağını kaydeden Güler, dağıtım dışında termik santralların da özel sektöre devrinin hedeflendiğini ifade etti. Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden biri olan arz güvenliğine ilişkin düzenlemeleri içeren yasa tasarısının da Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyleyen Güler, ?Önümüzdeki günler enerji yatırımları açısından son derece canlı geçecek? şeklinde konuştu.

Arzuhan Doğan Yalçındağ ise görüşmede enerji verimliliği ve Türkiye'nin her yıl önemli miktarda artan enerji talebi konusunu ele aldıklarını kaydetti.

YPK kararına göre, elektrik dağıtım şirketleri, Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş. (TETAŞ) ve portföy üretim grupları üçer aylık dönemler itibariyle uygulayacağı revize tarifelerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) sunacaklar. Enerji KİT'leri Otomatik Fiyatlandırma Mekanizması, Türkiye Kömür İşletmeleri , Botaş, Elektrik Üretim A.Ş portföyündeki üretim grupları, TETAŞ ile elektrik dağıtım şirketlerini kapsıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber