Gül, 92 dönem kaymakamlarını kabul etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2008 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevlerine başlayacak 92. Dönem kaymakamlara, ''Gittiğiniz yerlerde Türkiye'nin demokratik, laik, hukuk devleti olduğunu göstereceksiniz. Modern yöneticilik, liderlik örneği sergileyeceksiniz'' diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Gül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile beraberindeki 92. Dönem kaymakamlarını Çankaya Köşkü'ndeki küçük resepsiyon salonunda kabul etti.

Gül, görevlerine başlayacak 62 kaymakamı kutladı ve başarılar diledi.

Kaymakamların, devletin en önemli idarecileri olduğunu ifade eden Gül, devleti, görev yaptıkları yerlerde kaymakamların temsil ettiğini söyledi. Gül, kaymakamlığın sadece bir meslek değil devlete en büyük hizmetin yapıldığı makam olduğunu kaydetti.

Kaymakamların uzun bir süreçte ciddi bir eğitimden geçtiğini anlatan Gül, kaymakamlara şu tavsiyelerde bulundu:

''Göreve başladığınız yerler küçük ilçeler olacak. Buralarda üç yıllık dinamik staj sürecini unutmayın. Gittiğiniz yerde sizlere büyük liderlik şansı doğuyor. Türk halkı, kendisine bir adım yaklaşana yüz adım yaklaşır. Gittiğiniz yerlerde Türkiye'nin demokratik, laik, hukuk devleti olduğunu göstereceksiniz. Modern yöneticilik, liderlik örneği sergileyeceksiniz. Bazen moral bozucu manzaralarla karşılaşacaksınız. Göreviniz; bu zor şartları, zor manzarayı iyiye çevirmek olacak. Ne kadar tarafsız, şeffaf olursanız, modern dünya gereklerini ne kadar karşılarsanız o kadar başarılı olacaksınız. İşler rutin seyrinde giderse çok şeyi değiştiremezsiniz. Rutini hızlandıracak çaba, gayret ve liderlik içinde olmanız lazım. Ancak o zaman büyük işleri başarabilirsiniz, zor meseleleri halledersiniz. Bunu başaracağınıza inanıyorum.''

Cumhurbaşkanı Gül, yeni dönem kaymakamlara, göreve başlayacakları yerlerde eğitim, sağlık ve çevre konularına önem vermelerini istedi. Kaymakamların gittikleri ilçelerde kendilerini boşlayıp, atalete sevk etmemelerinin önemli olduğunu ifade eden Gül, önlerine çıkacak imkan ve fırsatları değerlendirmelerini istedi.

Gül, devletin temel ilkelerinin ve Anayasa'nın açık olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin her tarafını muasır medeniyet seviyesine çıkarma hedefi, küçük yerlerden başlayacak'' dedi.

-ATALAY'IN KONUŞMASI-

İçişleri Bakanı Atalay da kabulde yaptığı konuşmada, kaymakamların staj ve eğitim süreçleri hakkında bilgi verdi.

Kaymakamlığın, mülki idare amirliğinin en önemli halkası olduğunu ifade eden Atalay, ''Kaymakamlar, devletimizin ülkemize götürdüğü hizmetlerin takipçisidir. Ülkenin her köşesinde bizim gözümüz, kulağımızdır'' dedi.

Atalay, kaymakamların vatandaşa en yakın devlet kapısı olduğunu söyledi.

Kaymakamların, görev yaptıkları yerlerde Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli ve manevi değerlere saygılı, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına dayalı anlayışı benimseyeceklerini belirten Atalay, şunları söyledi:

''Devlet-vatandaş ilişkilerinde aracı rol üstlenen kaymakamlarımız kendileri için harcanan her kuruşun karşılığını insanımıza hizmet ederek ödeyeceklerdir. Kaymakamlarımızın, toplumun beklentilerini karşılayacak uygulamaları ve sorunların çözümü konusunda sergileyecekleri yaklaşımları, devlete duyulan saygıyı ve güveni artıracağı gibi devlet-vatandaş bütünleşmesine imkan tanıyacak. Yeni kaymakamlarımız, vatandaşlarla aralarındaki mesafeyi azaltsınlar. Mülki idare amirliği artık sadece temsil ve protokol mesleği değil, kalkınmanın öncüsü ve vatandaşların sorunlarının çözüm yeridir. Kaymakamlarımızın vatandaşlara telefonu ve kapısı açık olacak.''

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül, 92. Dönem kaymakamlık eğitimi birincisi Şener Çağlar, ikincisi Bahadır Görlük ve üçüncüsü Ayşe Şeyda Kara'ya hediye verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber