Parmak kıran öğretmene internet cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Mart 2008 14:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Neşet KARADAĞ/ADANA, (DHA)

ADANA'da çantasını sınıfa bırakmak isteyen 12 yaşındaki O.E.'nin parmağını kırdığı iddia edilen resim öğretmeni Nezih Mahmutoğulları (39), 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi. Cezası ertelenen öğretmenin 1 yıl süreyle internet kafelere gitmesi yasaklandı.

Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören O.E., 6 Nisan 2007'de yapılan deneme sınavından çıktıktan sonra arkadaşlarıyla birlikte çantasını sınıfa koydu. İddiaya göre, nöbetçi öğretmen Nezih Mahmutoğulları, çantalarını sınıfa koydukları gerekçesiyle öğrencilere kızdı, eliyle O.E.'nin başına vurmak istedi. Bu sırada öğrenci başını eliyle tokattan korumak isterken tokatın isabet ettiği sağ el yüzük parmağını kırdı.

Hastanede parmağı tedavi edilip taburcu edilen O.E.'nin babası Mustafa E.'nin şikayeti üzerine öğretmen hakkında Adana 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ?yaralama' suçundan dava açıldı.

Yaklaşık bir yıldır, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Mahmutoğulları, öğrencisinin parmağını kırmadığını söyledi. Parmağı kırıldığı iddia edilen O.E. ise, ?Çantamı sınıfa bırakıp giderken Nezih öğretmenle karşılaştım. Elini havaya kaldırmıştı. Bana vuracağını anlayınca başımı korumak için ellerimi başıma koydum. Nezih hoca vurunca sağ yüzük parmağım kırıldı. Sınıfa çantamı bırakmak için nöbetçi Öğretmenden izin almıştım? dedi.

O.E.'nin Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan babası Mustafa E. Mahmutoğulları'nın daha önce de öğrenci dövdüğünü, hakkında soruşturma başlatıldığını, ancak, bu dayak iddialarının örtbas edildiğini öne sürdü. Baba Mustafa E., ?Oğlum çalışkan ve disiplinli bir öğrencidir. Öğretmenine karşı bir terbiyesizliğinin olduğunu sanmıyorum. Bu olaydan sonra öğretmen ve okul müdürü yanıma gelip şikayetten vazgeçmemi istedi. Ben reddettim. Oğlumu okuldan aldım. Okullarda bu tür dayak olayları yaşanıyor. Veliler ?çocuğumun geleceği kararır' diyerek şikayetçi olmuyor. Ben bu dayak olaylarına son verilmesi için şikayetçi oldum? diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında ?... öğrencinin disipline aykırı herhangi bir davranışı söz konusu olsa bile bu duruma yönelik olarak öğretmen tarafından gerçekleştirilecek olan tepkinin kasten yaralama olmayacağını? belirterek öğretmenin hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme hakimi, öğretmeni 1 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezası 11 ay 20 güne indirilip, öğretmeni 5 yıl denetim süresine tabi tuttu. Bu denetim süresinin bir yılı boyunca da internet kafelere gitmesini yasakladı. Öğretmen Mahmutoğulları, 5 yıl içinde benzer suç işler yada bir yıl içinde internet kafeye giderse verilen cezayı çekmek üzere cezaevine girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber