Ergenekon savcısına suç duyurusu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2008 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahri KARATAŞ/İZMİR,

ERGENEKON soruşturması kapsamında İzmir'de, Ulusal Kanal temsilcisi Hayati Özcan'ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak aynı kanalın genel müdür yardımcısı Ömer Şahin ve avukatları soruşturmayı sürdüren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ve arama yapan emniyet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Adliyesi önünde suç duyurusundan önce basın açıklamasını okuyan Ulusal Kanal Genel Müdür Yardımcısı Ömer Şahin, şunları söyledi:

?Ergenenekon balonuyla, Ulusal Kanal'a karşı bir linç operasyonu uygulanmaktadır. Tüm halkımızın gözleri önünde cereyan eden bu hukuksuzluğun asıl hedefinin Türk Silahlı Kuvvetleri, İşçi Partisi (İP) ve Ulusal Kanal olduğu ortaya çıkmıştır. AKP terör estirdiği soruşturmayla, amacının kendisi hakkında açılan kapatma davasının misillemesi olduğunu ifade etmektedir. Kapatma davası açılır açılmaz, Yargıtay Başsavcısı da hedef gösterilerek, bizzat Tayyip Erdoğan tarafından ?Kapatma davasının Ergenekon işi' olduğu ifade edilmiştir. Bu açıklama ile AKP diğer bir hedefin de Yargıtay Başsavcılığı olduğunu gizlememektedir. Soruşturma tamamen gerçek dışı iddialar ve tertiplerle yürütülmektedir. İstanbul'da, Ankara'da ve iki gün önce de İzmir'deki temsilciliğimizde yapılan aramada, hukuksuzluğun devam ettiği görülmüştür.?

İzmir'de iki gün önce Ulusal Kanal temsilciliğine gelen görevlilerin binaya kimseyi sokmadığını, avukatları Bülent Karagöz'ün de içeri alınmadığını belirten Ömer Şahin, ?Ulusal Kanal'ın avukatı orada iken, yokluğunda arama yapılmış ve arama tutanağı da bırakılmamıştır. Bu durum AKP'nin gayri meşru ve kanunsuzluğun batağında olduğunu göstermiştir. Yasada her şey açıkça ortada, ?Kişinin avukatına aramada engel olunamaz' denmektedir. Yasanın bu hükmü görevliler tarafından açıkça ihlal edilmiştir. Bu şekliyle yürütülen soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, suç işlemektedir? iddiasında bulundu.

Basın açıklamasının ardından kanalın avukatatları, Savcı Zekeriya Öz ve emniyet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber