Cizre Emniyet Müdürlüğünü havaya uçaracak canlı bombalar yakalandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Mart 2008 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK'lı bombacıların hedefi Cizre Emniyet Müdürlüğüydü

Şenol ÇAKIR/ŞIRNAK, (DHA)

PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında suikast ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra bombalı eylem yapmak üzere Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra yakalanan 2 intihar eylemcisinin Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binası'nı havaya uçurmayı planladığı ortaya çıktı. Lojmanların da bulunduğu Emniyet Müdürlüğü'ne 6.5 kilo C-4 plastik patlayıcıyla saldırıp ortalığı kan gölüne çevirmeyi hedefleyen teröristler sorgularında, ses getirici eylemlerle tabana, ?Daha yıkılmadık' mesajı vermeyi amaçladıklarını belirttiler. Mahkemeye çıkarılan 2 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kanlı eylemi son anda önleyen polis, PKK'nın intihar eylemcilerinden olduğu iddia edilen 34 yaşındaki A.A ile 43 yaşındaki A.O'yu Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nde sorguladı. A.A sorgulamada, ilçeye hakim bir noktada yeralan, içinde 7 bloktan oluşan polis lojman binalarının bulunduğu Cizre Emniyet Müdürlüğü'nü havaya uçurmayı planladığını ve ses getirici sansasyonel eylemlerle tabana, ?Daha yıkılmadık, ayaktayız' mesajı vermeyi amaçladıklarını söylediği öğrenildi. A.O ise, kendisinin kamyon şoförü olduğunu ve eylemle ilgisinin olmadığını iddia etti. Ardından 2 kişi Şırnak'ta çıkarıldıkları nöbetci mahkemece tutuklandı.

PATLAYICI KAMYONLA GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta düzenlediği kara harekatında ve Türkiye sınırlarındaki operasyonlarda ağır kayıplar veren PKK terör örgütünün 2 intihar eylemcisi, 23 Mart tarihinde Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı'ndan 73 AE 264 plakalı kamyon ile Türkiye'ye giriş yapmış, teröristlerin önceden askeri birliklere, polis merkezlerine ve kamu binalarına bombalı eylemde bulunacağı istihbaratı nedeniyle alarmda olan Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, şüphelendikleri 1997 model kırmızı renkli Ford marka kamyonu takibe almıştı. Teröristlerin heyecana kapılıp bombayı patlatabileceğini gözönüne alan polis, kamyonu Silopi ilçe merkezini 10 kilometre geçtikten hemen sonra durdurarak, araçtaki 2 kişiyi etkisiz hale getirmişti. Yükü olmayan kamyonu boş bir alana çeken polisler, zula tabir edilen gizli bölmeleri aradı, ancak bir şey bulamayınca bu kez kamyonun kupa kısmı kaldırarak motor bölümündeki gizli yerlerde 6 kilo 495 gram C-4 plastik patlayıcı, patlayıcı düzeneği, infilak kapsülü, 1 elektrikli fünye, kablolar ve 1 orta boy pil ele geçirmişti.

KROKİDE EMNİYET BİNASI İŞARETLENDİ

Yakalanan kişilerle birlikte bulunan bir krokide Cizre'deki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İlçe Jandarma Binası ile Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun yanında bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası'na çarpı atılmıştı. Saldırının ana hedefinin ise Cizre İlçe Emniyet Binası ile içindeki Lojman binalarının olduğu belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber