Polis memuru, bulduğu 5 bin YTL'yi sahibine verdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Mart 2008 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cemal YILDIRIM/AYDIN, (DHA)

AYDIN İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 14 yıllık polis memuru Mahmut Alkurt, pazarda eşiyle alışveriş yaparken bulduğu 5 bin YTL'yi, sahibi Gölcük Köyü imamı Mustafa Duman'a teslim etti. İmam Duman, bankadan çektikten sonra düşürdüğü parasının bulunmasına sevindi.

Polis memuru Mahmut Alkurt (38), geçen salı günü eşi Yeter Alkurt'la gittiği Salı Pazarı'nda, demet halinde 5 bin YTL buldu. Mahmut Alkurt, parayı sahibi bulunarak verilmesi için amirlerine teslim etti. Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, para destesinin üzerindeki kağıtta yazan Yapı ve Kredi Bankası'yla irtibata geçerek, o gün para çeken kişilerin listesini aldı. Bir gün sonra Aydın Merkez'e bağlı Gölcük Köyü'nden gelen imam Mustafa Duman (37) banka görevlilerine dün çektiği paranın 5 bin YTL'sinin eksik olduğunu söyledi. Bunun üzerine banka yetkilileri, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, Mustafa Duman'ın bankadan çıktıktan sonra hangi yollardan geçtiğini öğrendikten sonra paranın ona ait olduğunu anladı.

EMNİYET'TE TÖREN

Paranın teslimi için Emniyet Müdürlüğü'nde küçük bir tören düzenlendi. Törene, Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Saygın, parayı bulan Polis Memuru Mahmut Alkurt, eşi Yeter Alkurt, Gölcük Köyü İmamı Mustafa Duman ve eşi Elvan Duman katıldı. Polis memuru Alkurt, kendisinin yapılması gerekeni yaptığını belirterek, ?Bu para 5 bin YTL değil bir kilo altın da olsaydı yine aynı şeyi yapardım? dedi.

Polis memuru Alkurt'a teşekkür eden Mustafa Duman ise, ?Mevduat hesabımdan 20 bin YTL çekmiştim. Para desteleri koyacak bir çanta bulamadığım için ceketime sarmıştım. 5 bin YTL'lik bir destesini nasıl olduysa düşürmüşüm. Evde paranın eksik olduğunu farkettim. Bankaya gidip, paranın eksik olduğunu söylediğimde, parayı düşürdüğümü, bir polis memurunun bulduğunu söylediler. Böyle insanların halen daha var olması beni çok sevindirdi? diye konuştu. Konuşmaların ardından Alkurt, eşiyle birlikte buldukları parayı Duman'a teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber