Savcıdan zanlıya vicdan dersi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2008 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli ve çevresinde kokain ticareti yaptığı iddia edilen bir şebekeye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan kadın ile kendisini sorgulayan Cumhuriyet savcısı arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Bir istihbaratı değerlendiren Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, bir şebekenin bazı üyelerinin araçla TEM Otoyolunun Pendik yakınlarına gelerek, burada buluştukları kişilerden aldıkları kokaini Kocaeli'nde sattığını belirledi.

Bu tespitin ardından şüphelileri yakalamak amacıyla Pendik'te operasyon düzenleyen Kocaeli Jandarma ekipleri, Remziye Çiçek'in de aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerden bir miktar kokain ve 2 ruhsatsız silah ile mermiler ele geçirildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen Çiçek ile diğer 7 kişi, Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tarafından ifadeleri alındıktan sonra gönderildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

''Uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan daha önce 4 yıl cezaevinde kaldığı belirtilen Remziye Çiçek'in savcılıktaki ifadesinde, ''Ben hacıyım. Hacca gittim. Hacdan geldikten sonra bu işleri bıraktım'' dediği öğrenildi.

Savcı Okumuş'un ise Çiçek'e, ''Her bir gram için bir insan ölüyor. Vicdan muhasebeni ona göre yap. Hacca gitmekle vicdan azabından kurtulamazsın'' dediği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber