İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Sahte doktor' Ayşe Özkiraz tahliye edildi

Tekirdağ'da sahte diplomayla doktorluk yaptığı anlaşılınca tutuklanan 21 yaşındaki Ayşe Özkiraz, beşinci duruşmada tahliye edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Mart 2023 17:40, Son Güncelleme : 28 Mart 2023 18:16

Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan Ayşe Özkiraz, bugün beşinci kez hakim karşısına çıktı.

Patlayan su borusu binanın duvarını yıktı

Harem ağasının 7,5 milyon dolarlık mirası tesadüfen sandıkta bulundu

54 il için sarı kodlu uyarı (Meteoroloji'den haftalık hava durumu raporu)

Prof. Dr. Kavak'tan Diyarbakır'ın 400 bin nüfuslu ilçesi için uyarı: Küçük bir artçıda yıkılabilir

Çerkezköy 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Özkiraz hakkında tahliye kararı verildi.

Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri, hastanede uzman bir doktorun yanında yaklaşık 4 aydır gözlemci asistan olarak bulunan zanlı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yapılan araştırmada diplomalarının sahte olduğu anlaşılan ve polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe 25 Kasım'da tutuklanmıştı.

Ayşe Özkiraz, hakkında 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, 'özel belgede sahtecilik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve 'yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen 1219 sayılı kanuna muhalefet' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Ayşe Özkiraz'ın ameliyathanede, ameliyata girerken ve gece nöbetlerine kaldığını gösteren çok sayıda fotoğrafı çıkmıştı. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Özkiraz'ın herhangi bir tıbbi işlem yapmadığı bildirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber