İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Bozdağ: Soruşturmalarda tutuklananların sayısının 325'e yükseldi

Adalet Bakanı Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısının 325'e yükseldiğini açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2023 19:49, Son Güncelleme : 28 Mart 2023 21:29

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısının 325'e yükseldiğini açıkladı.

Bakan Bozdağ, Hakimevi'nde düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi.

Felaketzedelerin ramazanını tebrik eden Bozdağ depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Bozdağ, depremden etkilenen bölgelerde bir yıl içinde yeni şehirler kuracaklarını belirterek "İnsanlarımızın her birine daha güvenli ve depreme dirençli konutlarda, daha iyi yaşam alanlarında yaşama imkanı sunacağız." dedi.

Deprem konutlarının, en geç bir yıl içinde hak sahiplerine teslim edileceğini bildiren Bozdağ, "Bu bizim şeref borcumuzdur. Milletimize taahhüdümüzden öte milletimize borcumuzdur. Ölenlerimizin emanetine sahip çıkmamızın gereğidir." diye konuştu.

- "Haziran ayı sonuna kadar temellerin tamamı atılacak"

Bozdağ, depremzedelerin ev eşyalarının temini için de nakdi yardımda bulunulacağını da ifade etti.

Deprem konutlarının bir kısmının temellerinin atıldığını söyleyen Bozdağ, "Planlamaya göre, haziran ayı sonuna kadar bu temellerin tamamı atılacak. Gelecek senenin en geç haziran ayına kadar da vatandaşlarımız bu konutlara kavuşma imkanını bulacak." şeklinde konuştu.

- "566 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi"

Bekir Bozdağ, depremden etkilenen bölgelerde cumhuriyet savcılıkları bünyesinde deprem soruşturma büroları oluşturulduğunu hatırlatarak şöyle bilgi verdi:

"Deprem nedeniyle yıkılmış binaların içerisinde delil toplanmadan enkazı kaldırılan herhangi bir bina yok. Deliller toplandıktan sonra enkazlar kaldırılmıştır ve soruşturmalar aktif şekilde yürütülmektedir. Bu kapsamda, bugüne kadar haklarında işlem yapılan pek çok kişi de olmuştur. Depremde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 1552 şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. Bunlardan 325 şüpheli tutuklandı, 566 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi, 355 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken 98 şüpheli için şu anda gözaltı talimatı verilmiş durumdadır. Adli tahkikat bütün boyutlarıyla devam etmektedir."

Yurt dışına kaçan ve Adalet Bakanlığınca iadeleri talep edilen 4 kişi olduğunu söyleyen Bozdağ, hakkında soruşturma olanlardan 74 şüphelinin de vefat ettiğini bildirdi.

Bakan Bozdağ, yıkılan binaların yapımının her aşamasında kusur ve ihmalleri bulunanlarla ilgili gerekenlerin yapılacağını ve bu konunun üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber