İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

YSK, Kılıçdaroğlu ve İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığına itirazların reddedilmesinin gerekçelerini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylıklarına yönelik itirazları reddetmesine ilişkin kararlarının gerekçelerini açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2023 19:55, Son Güncelleme : 03 Nisan 2023 21:40

Kurulun internet sitesinde yayımlanan gerekçelerde, Anayasa ve Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'ndaki ilgili hükümlere yer verildi.

Gerekçelerde Kılıçdaroğlu ve İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığına yönelik itirazların, Anayasa ve Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun hükümlerinde yer alan cumhurbaşkanı adaylığı için aranan şartlar kapsamında olmadığı belirtildi.

İtirazların yerinde bulunmadığı ve Kılıçdaroğlu ve İnce'nin adaylık koşullarını taşıdığının anlaşıldığı bildirilen gerekçelerde, bu sebeplerle itirazların reddine karar verilmesi gerektiği kaydedildi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylıklarına yönelik itirazların oy birliğiyle reddedildiğini 30 Mart'ta açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber