Ergenekon Savcısı'na suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Mart 2008 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turan GÜLTEKİN/İZMİR, (DHA)

CUMHURİYET İçin Güçbirliği Hareketi, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün görevden alınması talebiyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Hareketi oluşturan İzmir Barosu, Yeminli Mali Müşavirler Odası, Ulusal Uyanış Platformu, Yurtsever Yurtlaşlar, İzmir Tabib Odası, Eğitim-İş İzmir Şubesi, Türkiye Gençlik Birliği, EGÖDER, İşçi Partisi, ÇYDD İzmir Şubesi, DSP İl Başkanı, İşçi Partisi, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Ulusal Eğitim Platformu, Yol-İş İzmir 1 Nolu Şube, Türkiye İdareciler Derneği ve Tek Gıda İş Sendikası'nın temsilcileri, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü DESEM salonunda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Cumhuriyet İçin Güçbirliği Hareketi Dönem Sözcüsü ve İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ferda Kardelen, çok sayıda yazar, gazeteci ve siyasetçinin gözaltına alınması ya da tutuklanması şeklinde süren Ergenekon soruşturmasının tamamen hukuk dışı olduğunu iddia etti. Ergenekon soruşturmasının aslının 2001 yılında ABD istihbarat servisi tarafından yakalanan ve daha önce Fethullah Gülen'in özel kalemi olarak çalıştığı belirlenen Tuncay Güney adlı kişinin ifadesine dayandığını belirten Kardelen, ?İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu kişinin asılsız ifadeleri doğrultusunda bir yıl çalışmış, ancak bir sonuca ulaşamayınca delil bulunamadığından takipsizlik kararı verilmiştir. Aradan geçen 7 yıl boyunca hiçbir yeni kanıt ortaya çıkmamıştır. Bu nedenle hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir soruşturmayı sürdüren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında, görevden alınması talebiyle çok sayıda suç duyurusu yapılmıştır. Biz de bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Savcı Öz görevden alınmalı, Ergenekon soruşturması durdurulmalı ve gereksiz yere tutuklanan kişiler serbest bırakılmalıdır? dedi.

Savcı Zekeriya Öz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan baskınların da hukuk dışı olduğunu anlatan Kardelen, ?Operasyonları yürüten emniyet içindeki Fethullahçı ekip, terör yuvası basar gibi kalabalık silahlı gruplarla gelmekte, hukuka aykırı arama yapmaktadır? diye konuştu.

AKP iktidarının geçen 6 yıl içinde Fethullahçı kadrolarla devlet kurumlarını ele geçirdiğini ve son darbeyi vurma hazırlığı içinde olduğunu öne süren Kardelen, ?AKP kendi derin devletini yaratmakta, Fethullahçı bir baskı rejimi hızla uygulanmaya sokulmaktadır. Bugün ele geçirilemeyen TSK ve bağımsız yargı kurumları ile ulusalcı medya ana hedef olarak gösterilmektedir. Ergenekon tertibi bunun için yaratılmıştır. Bu operasyonun genişletilmesi kararı Washington'daki Bush-Erdoğan görüşmesinde alınmıştır. ABD ve emperyalistler Türkiye'yi çökertmek istemektedirler. Bütün bunlar karşısında ulus devleti, bağımsızlığı ve cumhuriyeti savunanlar asla geri adım atmayacaktır. Birtakım sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları ve işveren örgütleri ?Herkes bir adım geri atsın' diyor, cumhuriyetçilerin geriye atılacak bir adımları yoktur. Geri adım atması gereken AKP Hükümeti'dir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber