Emniyet Müdürlüğünden 'erkek çocuğa gelinlik giydirildiği' iddiasına ilişkin açıklama:

"Yapılan çalışmalar neticesinde mağdurun M.T. (23) olduğu, zihinsel engellinin bulunduğu ve kendisini ifade etmekte zorlandığı anlaşılmıştır"- "Mağdurun gelinliği yerde bulduğu ve giydiği daha sonra videodaki işçilerin söylemlerine istinaden gelinliği çıkardığı, gelinliğin altında bulunan kendi kıyafetleriyle eve gittiği tespit edilmiştir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2023 16:37, Son Güncelleme : 07 Nisan 2023 16:38
Emniyet Müdürlüğünden 'erkek çocuğa gelinlik giydirildiği' iddiasına ilişkin açıklama:

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada "erkek çocuğa gelinlik giydirildiği" iddiasıyla paylaşılan videodaki kişinin, 23 yaşındaki zihinsel engelli M.T. olduğunu, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve görüntüleri paylaşan şahıslar hakkında işlem başlatıldığını bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında, söz konusu videonun sosyal medya hesaplarından paylaşılmasının ardından yapılan çalışmada, polis ekiplerinin görüntülerin çekildiği yeri tespit ettiği belirtildi.

Merkez Eyyübiye ilçesinde çekilen videodaki kişilerin belediye personeli olmadığı, taş döşeme işinde çalışan taşeronlar olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çocuk Şube Müdürlüğümüzce videodaki mağdurun kimlik tespitine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, mağdurun M.T. (23) olduğu, zihinsel engelinin bulunduğu ve kendisini ifade etmekte zorlandığı anlaşılmıştır. Mağdurun gelinliği yerde bulduğu ve giydiği, daha sonra videodaki işçilerin söylemlerine istinaden gelinliği çıkardığı, gelinliğin altında bulunan kıyafetleriyle eve gittiği ve çocuk gelin haberinin asılsız olduğu tespit edilmiştir. Mağdur şahıs işlemleri akabinde ailesine teslim edilmiştir."

Açıklamada, mağdurun görüntülerini paylaşan kişiler hakkında "kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi" suçundan işlem başlatıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber