Cumhuriyet Gazetesine molotofkokteyli atılmasında 3 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2008 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet gazetesine yönelik molotofkokteylli saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında biri 13 yaşında 3 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Şişli Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak'taki Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırının ardından gazetenin güvenlik görevlilerince yakalanarak polise teslim edilen 13 yaşındaki U.E. adlı şüphelinin, sevk edildiği Üsküdar'daki Çocuk Şube Müdürlüğü'nde işlemleri sürüyor.

Soruşturma kapsamında 2 şüphelinin daha gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Binanın bahçesine gece yarısı 3 kişi tarafından molotof kokteyli atılması olayı, gazetenin güvenlik kameralarınca da kaydedilmişti.

Kaynak : Anadolu Ajansı


Molotofkokteylli saldırıya uğrayan Cumhuriyet gazetesinin İdare Amiri Ali Edeoğlu, saldırıyı çocuk yaştaki 3 kişinin gerçekleştirdiğini açıkladı. Saldırganlardan biri yakalandı.

Şişli Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak'taki Cumhuriyet gazetesine yönelik gerçekleştirilen molotofkokteylli saldırıya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Edeoğlu, ''Saat 00.00 sıralarında meydana gelen saldırıyı çocuk yaşta olan 3 kişi gerçekleştirdi'' dedi.

Edeoğlu, şunları kaydetti:

''Gazetemize ait bir otomobilin bahçeden çıkacağı sırada meydana gelen saldırının ardından güvenlik görevlilerimiz otomobille kovaladıkları saldırganlardan birini yakaladı ve polise teslim etti. Yakalanan kişi 13 yaşında bir çocuk. Saldırı için birilerinin kendisini yönlendirdiğini söyledi.''


Cumhuriyet Gazetesi'ne saldırı


Bu arada, saldırı anı gazetenin güvenlik kameralarınca kaydedildi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, bu görüntüleri inceleyerek, kaçan diğer 2 saldırganı da yakalamaya çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber