Haftanın ilk üç günü yağışlı / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mart 2008 21:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdun büyük bir bölümünde haftanın ilk üç günü yağış görülecek. Yağış alan yerlerde hava sıcaklığı 2 ile 4 derece düşecek.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara'nın batısı, kıyı Ege ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında kalan bölgeler yağışlı geçecek.

Salı günü Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış görülecek.

Çarşamba günü Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Trakya, kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyıları yağışlı geçecek.

Yağışlar, aralıklı olmak üzere yağmur ve sağanak, güney bölgelerde gökgürültülü sağanak şeklinde olacak. Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 2 ile 4 derece azalacak.


Yurdun büyük bir bölümünde haftanın ilk üç günü yağış görülecek. Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacak. Bölge bölge 5 günlük haritalı hava raporu:

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara'nın batısı, kıyı Ege ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında kalan bölgeler yağışlı geçecek. Salı günü Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış görülecek.

Çarşamba günü Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Trakya, kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyıları yağışlı geçecek.

Yağışlar, aralıklı olmak üzere yağmur ve sağanak, güney bölgelerde gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacak.

BÖLGELERDE DURUM

Batı kesimlerde rüzgar yine kuvvetli esecek, sıcaklık düşüyor. Ülkenin doğusunda hafta sonu da hava açık olacak ve sıcaklık daha da yükselecek. Önümüzdeki günlerde batı ve iç kesimlerde yağış geçişleri devam edecek.

İstanbul'da sert esen poyraz nedeniyle bugün sıcaklık ancak 10 derece civarında hissediliyor. Bugün rüzgarlı, soğuk ve yağmurlu bir hava olacak. Yağışın daha çok Anadolu yakasında görülmesi bekleniyor. Ankara'da bugün de yağış geçişleri olacak. İzmir ve Bursa'da da hava kapalı, kısa süreli yağış geçişleri görülebilir. İzmir'de rüzgar çok sert esecek. Adana sağanak yağmurlu olacak. Bugün İstanbul 12, Ankara 16, İzmir 17, Bursa 14, Adana 26 derece.

Marmara Bölgesi'nde hafta sonu hava kapalı ve rüzgarlı olacak. Sıcaklık 15 dereceyi geçemiyor. Poyraz çok sert esecek. Kocaeli-Sakarya-Bursa arasında kuvvetli yağmur bekleniyor. Bugün Edirne 15, Çanakkale 13, Sakarya 14 derece.

İç Anadolu'da rüzgar hafif, bölgenin doğusunda sıcaklık daha fazla. Gündüz Ankara, Eskişehir-Konya civarı, akşam saatlerinde ise Sivas-Kayseri çevresi yağışlı olacak. Bölge genelinde daha kuvvetli yağmur bekleniyor. Konya 15, Eskişehir 14, Sivas 16 derece.

Ege Bölgesi'nde hafta sonu poyraz çok kuvvetli eseceğinden bölgede serin bir hava olacak. Çeşme açıklarında ise rüzgar fırtına hızına yakın esecek, o nedenle denizciler çok tedbirli olmalı. Bugün yağış kıyılarda zayıflayıp, daha çok iç kesimlerde sürecek. Denizli 16, Kütahya 12, Muğla 15 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde bulutlanma fazla, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tamamı sağanak yağmurlu olacak. Antalya 19, Diyarbakır 23 derece.

Doğu Anadolu'da hafta sonu sıcaklık yükselmeye devam edecek ve yarın en düşük sıcaklık 20 dereceye yaklaşacak. Elazığ-Malatya civarında kuvvetli yağmur görülecek. Bugün Erzurum 16, Malatya 22, Van 15 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde Bolu çevresi yağışlı, akşam saatlerinde Samsun'da da yağış bekleniyor. Yarın yağış bölge geneline yayılacak. Bugün Trabzon 17, Samsun 16, Bolu 14 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber