Danıştay'dan Rektör Oktik'e 'tahammül' dersi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Rektör de eleştirilir

DANIŞTAY'DAN REKTÖR OKTİK'E DEMOKRASİ DERSİ

ÜNİVERSİTEYİ kazanamayan oğlu Orhan Tan Oktik'i hülle yoluyla Yıldız Teknik Üniversitesi'ne kaydettiren ve eşi Doç. Dr. Nurgün Oktik'in adı intihal iddialarına karışan Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'in, eleştiriye tahammülsüzlüğüne Danıştay ?DUR' dedi. Rektör Oktik'in kendisini eleştiren bir akademisyenleri üniversiteden atma girişimine yargı izin vermedi.

MUĞLA Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, kendisini Van Yüzüncüyıl Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a destek vermek için Van'a gitmesi ve Danıştay saldırısının protesto edildiği CHP'nin mitingine katıldığı için eleştiren öğretim üyesi Dr. Selçuk Özdağ'ı 3 yıl kademe durdurma ve meslekten atma cezalarına çarptırdı. 5 ay işsiz kalan ve Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açan Dr.Özdağ, mahkemeyi kazanıp görevine döndü. Rektörlük, Danıştay'a itiraz etti. Danıştay 8. Dairesi Rektö'rün talebini reddetti ve mahkeme masraflarının da rektörlükçe ödenmesine hükmetti.

KENAN Evren'in konferans vermek için üniversiteye davet edilmesini protesto eden Yard. Doç. Dr. Dilek Hattatoğlu, odasının kapısına ?Çalıştığım üniversitenin kapılarını bir darbeci generale açmasından utanıyorum ve protesto ediyorum' yazısı astı. Bunun üzerine üniversiteden atılan Hattatoğlu da mahkeme kararıyla geri döndü.

SULTAN UÇAR

Almanyadaki ?intihar' sitesinden ?intihal' yapmış

MUĞLA Rektörü Oktik'in eşi Nurgün Oktik'in de doçentlik tezinin büyük çoğunluğunu, Almaya'dan Türkçe yayın yapan ?intiharbilim' sitesinden kopyaladığı belirlenmişti. Doç. Dr. Nurgün Oktik'in ?Bireysel bir şiddet olarak intiharın sosyolojik açılımı' başlıklı doçentlik tezinin birçok bölümünün, merkezi Almanya'da olan ?www.intihar.de' adlı ilk Türkçe intiharbilim sitesinden kopyalandığı ve kitapta bu konuyla ilgili tek bir dipnot bulunmadığı ortaya çıktı. star'ın konuyu gündeme getirmesinin ardından YÖK olayı araştırma kararı aldı.

İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber