Uzlaştırma Kurulu'nun önerisi incelenecek

Haber Giriş : 10 Ekim 2004 00:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Uzlaştırma Kurulu'nun önerdiği rakamların ne kadar ek yük getireceğinin inceleneceğini bildirdi.

Bakan Şahin, Kırşehir yakınlarındaki Hirfanlı Barajı'ndan incelemeleri sırasında gazetecilerin sorusu üzerine şunları söyledi:

"Bu yıl memur sendikaları ve bağlı konfederasyonlarla yapılan görüşmeler olumlu geçti. 4 konudan 3'ünde mutabakata varıldı. Konfederasyonlar 2005 yılındaki memur maaş zam oranı konusuna itiraz etti. 5 artı 5 gibi bir zam önermiştik. Sendikaların sunduğu ek öneriyi ise ilave yük getireceği için kabul etmedik. Uzlaştırma Kurulu'nun önerdiği rakamların ne kadar ek yük getireceği incelenecek. Önümüzdeki hafta taraflar olarak biraraya geleceğiz. Üçüncü görüşmelerin mutabakatla sonuçlanmasını arzu ediyorum. Memurlarla ilgili yeni yasal düzenlemelere gireceğiz. Sicil affı da bu konuların içerisinde yer alıyor. Maaş konusunda uzlaşmaya varıldığında en düşük memur maaşının 530-540 milyon lira düzeyine çıkacağını hesaplıyoruz."

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber