Okul müdürü yoksullara gönderilen parayı zimmetine geçirdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 14:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)

SAMSUN merkeze bağlı Yayla Köyü İlköğretim Okulu müdürü 27 yaşındaki Ömer Savaş, yoksul çocukların ailelerine teslim edilmek üzere Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından gönderilen 950 YTL'yi zimmetine geçirmek suçundan 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Cezası ertelenen Savaş, 5 yıl içerisinde başka bir suç işlerse bu cezayı da çekecek.

Olay, merkeze bağlı Yayla Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre 2006 yılının Kasım ayında Samsun Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından, yoksul öğrenciler tespit ettirilip, 19'unun ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla ailelerine verilmek üzere 950 YTL'lik çek kesildi. Ancak çeki alan okul müdürü Ömer Savaş aynı gün bunu bankada bozdurdu, fakat ailelere dağıtmadı. Olayı 6 ay sonra far eden köy muhtarı Nazmi Koç, müdür Savaş'ı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etti. Şikayetten bir hafta sonra da Savaş, yoksul 19 öğrencinin ailesine 50'şer YTL dağıttı. Ancak şikayet üzerine okula giden müfettişler velilerle yaptıkları görüşmeler sonucunda müdürün parayı zimmetine geçirdiğini tespit ederek, bir maaş kesim cezası ve müdürlük vasfının elinden alınarak başka bir okula tayininin yapılmasını teklif edip, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Ömer Savaş, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Yaptığı savunmada, ?Parayı bankadan aldıktan sonra çeketimin iç cebine koymuştum. Eve gelince paranın olmadığını gördüm. Ya çaldırdım, ya da düşürdüm. Bu nedenle parayı velilere dağıtamadım. Bu durumu kendilerine de söyledim. Ancak onlar beni şikayet etmişler? dedi. Duruşmaya katılan veliler ise öğretmenden şikayetçi olduklarını söyledi.

Mahkeme, Ömer Savaş'ın yoksul öğrencilere dağıtılmak üzere verilen parayı zimmetine geçirdiğini ve olay ortaya çıkınca da pişmanlık göstererek hakkında dava açılmadan geri ödediğini belirterek, sanığa 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verdi. Ardından da hükmün açıklanmasını erteledi. Savaş'ın, 5 yıl içerisinde herhangi bir suç işlediği takdirde bu cezayıda çekeceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber