Türkçe karakterli SMS hizmetini sadece Turkcell sunmuyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 16:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kısa mesajlarda kullanılan Türkçe harflerin diğer harfler gibi yalnızca bir karakter sayılarak ücretlendirilmesini sağlayacak çalışmaları 2008 yılının Ocak ayında tamamlayan Avea, bir operatörün hazır olmaması nedeniyle uzayan süreci beklemeden, bugünden sonra bu hizmeti abonelerine sunmaya başlayacağını duyurdu.

Yeni uygulama sayesinde Avea, Türkçe harfler içeren kısa mesajların karakter limitini aşıp birden fazla ücretlendirilmesini önleyecek. Böylece Avea, kısa mesajlarda Türkçe karakter kullanılsa bile 160 karaktere kadar standart mesaj ücretlendirilmesine devam edecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Avea CEO'su Cüneyt Türktan, "Avea olarak, Ocak ayında şebekemizle ilgili tüm çalışmaları tamamlayarak Türkçe SMS uygulamasına hazır olan ilk operatör olduk. Uygulama sürecinin bir ay daha uzatılmasına rağmen

kamuoyunda bugüne değin önemli bir beklenti oluştu. Biz de abonelerimizi bu avantajdan bir an evvel faydalandırmak istedik. Abonelerimiz bugünden sonra SMS'lerinde Türkçe harfleri rahatça kullanabilirler. Avea olarak müşterilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için yenilikçi çözümler sunmak her zaman birinci önceliğimiz" dedi.


VODAFONE: "TÜRKÇE KARAKTER KULLANIMINDA TEK SMS UYGULAMASINA SADECE BİZ GEÇTİK"

Türkçe karakterlerin cep telefonu mesajlarında tanınması sürecine, geliştirdiği teknik çözümlerle katkı sağlayan Vodafone, Türkçe karakter kullanımında tek SMS ücreti uygulamasını 1 Nisan 2008 tarihi itibariyle abonelerine sunan tek operatör olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vodafone Türkiye Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Köksaldı, 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren Türkçe karakter kullanımı nedeniyle iki ve/veya daha fazla SMS olarak görünen 160 karaktere kadar olan mesajların, Vodafone'da tek mesaj olarak ücretlendirildiğini belirterek şunları söyledi:

"Vodafone, gelişmiş ar-ge kapasitesi sayesinde altyapısını Türkçe SMS'e adapte ederek Telekomünikasyon Kurumu'nun belirlediği 1 Nisan 2008 tarihinde uygulamayı başlatan tek operatör oldu. Cep telefonlarında Türkçe karakterlerin tanınacağı 30 Haziran 2008'e kadar, müşteri memnuniyeti için iki ve/veya daha fazla SMS olarak görünen Türkçe karakterli mesajları tek mesaj olarak ücretlendirerek aradaki farkı biz yükleneceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber