Maliye Bakanlığı görevde yükselme yönetmeliği değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 Nisan 2008 PERŞEMBEResmî GazeteSayı : 26836

YÖNETMELİK

Maliye Bakanlığından:

MALİYE BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME, UNVAN

DEĞİŞİKLİĞİ VE ATAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 9/8/2006 tarihli ve 26254 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (j) bendine "bunların yardımcıları ile" ibaresinden sonra gelmek üzere "İç Denetçileri," ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (5) numaralı alt bendinde yer alan "Defterdar Yardımcısı, Milli Emlak Dairesi Başkanı veya İşletme Bölge Müdür Yardımcısı" ibaresi "Defterdar Yardımcısı veya Milli Emlak Dairesi Başkanı" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin yedinci fıkrasının birinci cümlesinin başına "Altıncı fıkrada belirtilen personelden" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğe, 36 ncı maddenin birinci fıkrasında yer alan "(4), (5) ve (6) numaralı alt bendinde sayılanlar" ibaresinden sonra gelmek üzere "ile Uzman ve Eğitim Uzmanı unvanında bulunanlar" ibaresi, dördüncü fıkrasının (ı) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan "beş kişiden," ibaresinden sonra gelmek üzere "yazılı sınavın merkezi olarak yapılması halinde Personel Genel Müdürlüğünden en az Daire Başkanı düzeyinde bir üyenin başkanlığında birimlerden Şube Müdürü düzeyinde üç üye ile Çözümleyici veya Programcı unvanında bulunan bir üyenin katılımıyla en az beş kişiden," ibaresi eklenmiş ve dördüncü fıkrasının (l) bendi "l) Yazılı sınav, Personel Genel Müdürlüğünce merkezi olarak yapılır. Bakanlıkça uygun görülmesi halinde birimlere/defterdarlıklara da yaptırılabilir. Yazılı sınavın merkezi olarak yapılması halinde, yazılı sınavın duyurulması, itirazların değerlendirilmesi ve yazılı sınav sonuçlarının duyurulmasına ilişkin hususlar Personel Genel Müdürlüğünce yürütülür." olarak değiştirilmiştir.

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 38 inci maddesinin birinci fıkrasının son cümlesi "Bu şekilde atananlar daha üst unvanlar ile daha önce görev yaptıkları unvan ve bu unvanla aynı düzeyde olan unvanların görevde yükselme eğitimlerine ve/veya sınavlarına katılamazlar." olarak değiştirilmiştir.

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğe, 40 ıncı maddenin üçüncü fıkrasının (b) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan "kurumları tarafından yapılmış" ibaresinden sonra gelmek üzere "memuriyete giriş veya" ibaresi ile aşağıdaki dördüncü fıkra eklenmiş ve mevcut dördüncü ve beşinci fıkralar, beşinci ve altıncı fıkra olarak teselsül ettirilmiştir.

"(4) Bu Yönetmeliğe tabi unvanlarda görev yapmakta iken başka kurumlara naklen atananlar, sicil raporu düzenlenen son üç yılın sicil notları olumlu ve ortalaması en az iyi derecede olmak, adli veya idari bir ceza almamış olmak şartıyla kadro ve hizmet ihtiyacı dikkate alınarak Bakanlıkta görev yaptığı unvanlara naklen atanabilirler."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesinin onbeşinci fıkrasında yer alan "sınava tabi tutulmadan" ibaresi "sınav hariç ikinci fıkrada sayılan şartları taşımaları kaydıyla" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 2 nci maddesinin birinci fıkrasında, 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (d) bendinde, 8 inci maddesinin ikinci fıkrasında, 16 ncı maddesinin üçüncü ve beşinci fıkrasında ve 24 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "merkez, taşra ve döner sermaye" ibareleri "merkez ve taşra" olarak; 23 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "merkez, taşra veya döner sermaye" ibaresi "merkez veya taşra" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan "İşletme Bölge Müdürü," ve ", İşletme Bölge Müdür Yardımcısı" ibareleri ile 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan "İşletme Bölge Müdürü," ve (2) numaralı alt bendinde yer alan "İşletme Bölge Müdür Yardımcısı," ibareleri ile 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (d) bendinin (1) numaralı alt bendinde, 31 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinin (2) numaralı alt bendi ile (ı) bendinde ve 36 ncı maddesinin dördüncü fıkrasının (a) bendinde yer alan "Satış Memuru," ibareleri ve 7 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "ve İşletme Bölge Müdür Yardımcısı" ibaresi, 36 ncı maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "ve döner sermaye" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 10 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi, ikinci fıkrasının (c) bendi, 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi, 29 uncu maddesinin yedinci fıkrasının ikinci cümlesi ile 39 uncu maddesinin ikinci fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 11 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 12 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber