Bakan Özer'den ilave atama açıklaması

Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 KPSS puanı ile ek öğretmen atama planının olup olmadığı yönündeki soruya yanıt verdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mayıs 2023 11:38, Son Güncelleme : 23 Mayıs 2023 23:03

Özer, BengüTürk TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Özer'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Son yirmi yılın en büyük ataması olarak gerçekleştirilen 45 bin öğretmen atamasına da değinen Bakan Özer, OECD'nin hazırladığı Türkiye raporunda Türkiye'nin son yirmi yılda eğitimde almış olduğu mesafenin yer aldığını belirterek şunları aktardı: "Türkiye, eğitimde eğitim çağı nüfusunun tamamını eğitim sistemine dahil ederken, büyük bir başarı sağlarken diyor ki aynı zamanda bunu kaliteye rağmen yapmadı. Mesela öğretmen başına düşen öğrenci sayısını ciddi bir şekilde azaltarak OECD ortalamasına yaklaştırdı. Hatta lisede OECD ortalamasından bile daha iyi noktaya geldi. Bu nasıl oldu? Her yıl atanan öğretmenlerle oldu. 2000'li yıllarda 500 bin civarında öğretmen varken eğitim sisteminde şu anda 1 milyon 250 öğretmeni olan bir eğitim sistemimiz var. Yani şu anda eğitim sisteminde olan öğretmenlerin yüzde 75'i son yirmi yılda atandı. Bu ne demektir? Türkiye bu kalite odaklı büyümesini sürdürecek, dolayısıyla sürekli öğretmen ataması olacak."

Özer, "2022 KPSS ile ilgili de ilave atamalar olacak, 2023, 2024 KPSS ile de çünkü eğitim sistemi sürekli büyüyor. Özellikle okul öncesi eğitim ile ilgili veya bakanlığın rehber öğretmenlerle ilgili politikalarını destekleyecek atamalar mutlaka olacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber