Erdoğan, 'kırmızı görmüş boğa' davasını kaybetti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2008 12:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

BAŞBAKAN ERDOĞAN, CHP'Lİ ÖZYÜREK'E AÇTIĞI DAVAYI KAYBETTİ

- YARGITAY, CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZYÜREK'İN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A "KIRMIZI GÖRMÜŞ BOĞA" BENZETMESİNİ SUÇ KABUL ETMEDİ

MÜGE TUTCALI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek aleyhine açtığı tazminat davasını kaybetti. Özyürek'in, Başbakan Erdoğan'a "Kırmızı görmüş boğa" benzetmesi hakaret olarak kabul edilmedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek'in Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan "Kırmızı görmüş boğa" benzetmesi için Cumhuriyet Gazetesi ve Mustafa Özyürek aleyhine ayrı ayrı 5 bin YTL tazminat davası açmıştı. Ankara 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi aleyhine açılan davayı reddetmiş, Mustafa Özyürek'in 2 bin 500 YTL manevi tazminat ödemesine karar vermişti. CHP İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın bir resepsiyonda karşılaştığı

Özyürek'e tazminat davasını hatırlatarak, "Benden daha önce 5 bin YTL tazminat almıştın. 2 bin 500 YTL'sini geri alacağım. Ayrıca 2 bin 500 YTL de alacağım var" dediği, Özyürek'in ise, "Yargıtay 2 bin 500 YTL'lik kararı bozar. Benden tazminat alamazsınız" cevabını verdiği kaydedildi.

Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın ve avukatlarının "Kırmızı görmüş boğa" nitelemesini hakaret olarak algılamasına karşılık Yargıtay'ın hakaret kabul etmediği ve Mustafa Özyürek aleyhine verilen manevi tazminatı reddettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber