KPSS ek yerleştirmelerindeki taban puanı sınır kaldırılmalıdır

Haber Giriş : 10 Ekim 2004 23:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS atama sonuçları ve oluşan min. puanlar açıklandı. Sonuçlara bakıldığında bazı kadrolar (pek şart aramayan ve az kişi alan kadrolar) için puanların yüksek olduğu görülür.

Benim değinmek istediğim EK YERLEŞTİRMEDE GENEL YERLEŞTİRME SIRASINDA O KADRO İÇİN OLUŞAN İLGİLİ PUANIN ALTINDA BİR PUANLA YERLEŞTİRME YAPILMAYACAKTIR (Klavuz;EK YERLEŞTİRME 8.6) maddesi üzerine olacaktır.

2002 ek yerleştirmeleri incelendiğinde bazı kadroların (ÇOCUK GELİŞİMCİSİ, ÇÖZÜMLEYİCİ,KÜTÜPHANECİ vb.) yanına (---) çekilerek kadrolar boş kalmıştır.

Burada ÖSYM yerleştirme yaparken o kadrolar için zaten en yüksek puan alanları atadığı için oluşan min. puanlarda yüksek oluyor. ÖSYM belkide haksızlık olmasın diye bu şartı (8.6) getiriyor. Bu bana ÖSS ek yerleştirmelerini hatırlatıyor. Orada da böyle şart var (sanırım) ama bir NOKTAYI GÖZDEN KAÇIRIYOR (bence) ÖSYM, orada SADECE sözel, sayısal ve eşit ağırlık var ama burada her KADRO İÇİN ayrı şartlar var ve zaten en yüksek puan alanlar atandığı için o kadro ek yerleştirmede 2002'de olduğu gibi boş kalabiliyor. Kadroya eleman atayım derken kadroya eleman atamamak gibi bir görev üstlenmiş oluyor.

MESELA; bu yıl 100.000 alan arkadaş(inş. müh.) Ankara'ya atanmış. Eğer arkadaş başvurmaz (A grubunu düşünerek) veya kurum kabul etmez ise o kadroya kimseyi atayamayacaktır. Bunun gibi örnekler bulunabilir (özellikle min puanı yüksek olan ve özel şart /alan/branş/sertifika.. arayan yerler).

Eğer bu şart düzeltilmez ise (yine yüksek puanları atasın ama bulamayınca atamaya devam etsin kadroyu kapatmak yerine) sanırım bu yılda (---) çekilecek ve kadrolar boş, elemanlar işsiz kalmaya devam edilecektir. Kurumlarda verilen kadroya eleman beklemeye devam edecek yılın son ataması olduğundan kadro kapanacaktır.

Yorum yazan: Musa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber