Hava kuvvetleri sözleşmeli personel alımında diploması olmayan kişi asil listeye girdi!

Haber Giriş : 10 Ekim 2004 23:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben 2004 Haziran ayında Hava Kuvvetlerinin sözleşmeli personel alımı için yaptığı İngilizce Öğretmenliği sınavına girdim.

Başvuru koşulları arasında T.C vatandaşı olmak ve Haziran 2004 itibariyle mezun olmasına bir engel bulunmamak vardı.Sınav İzmir'deydi ve Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 200 aday katıldı.

İngilizce sınavının aşamalarından sonra 24 aday bir sonraki aşamaya katılmaya hak kazandı. Bu aşama Temmuz ayında yine İzmir'de fiziksel yeterlilik sınavıydı. (3000 m. koşu, mekik, şınav vs) Ben de bu aşamaya katılmaya hak kazanmıştım ancak bu aşamada elendim.

Diploması olmayan, diplomasını Ekim 2004'te alacak bir adayın ise asil listede olması inanılmazdı. Bu durumda sınava bile girememesi gerekirdi. İlk aşamada diploma istenmiyor ama Haziran'da mezun olmaya engeli bulunmadığını gösteren belge isteniyordu ama ikinci aşamada diplomanın aslı veya noterden onaylı sureti isteniyordu.

Ben bu onudaki itiraz dilekçemi yazdım ancak aldığım cevap yalnızca benim elenmemin nedenini ve sınavın prosedürlerini açıklıyordu. Madem alınacak kişi belli ise neden ilan veriliyor ve yüzlerce insan bu sınavlara çağrılıyor.

Neden bu torpil olaylarını bu kadar benimsedik?

Neden bunlar adeta hayatımızın bir parçası oldu?

Benimle aynı durumda olan ve bu durumu bilen hiç kimse itiraz etmedi.

Böyle gelmiş böyle gider diyorlar ama ben tekrar itiraz etmeyi düşünüyorum yoksa kendime saygımı yitireceğim.

Katkılarınız için teşekkür ederim.

Yorum yazan: Figen Ergürbüz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber