Maliye Bakanlığı belediye başkanlarını uyardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2008 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, belediye başkanlarını, bazı belediyelere gizli kaynak aktarılacağını öne sürerek, ''gizli kaynak aktarımında aracı olacakları'' vaadiyle menfaat sağlamaya çalışan kişilere karşı uyardı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, son günlerde bazı kişilerin, Bakanlığın üst yöneticilerinin ismini kullanarak, özellikle ilçe ve belde belediye başkanlıklarını telefonla aradıkları belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Bu kişilerin, (Maliye Bakanlığınca bazı Belediyelere bir mali kaynağın dağıtılacağını ya da yardım yapılacağını, bunun gizli olduğunu) belirterek, bu konuda aracı olacaklarından bahisle menfaat teminine çalıştıkları, belediye başkanlarının, Bakanlığımızı arayarak, konuyu sormaları üzerine öğrenilmiştir.

Belediyelerimize, ifade edildiği şekilde bir kaynak dağıtımı ya da yardım yapılması söz konusu değildir. Kanunlar gereği yapılan yardımlarda ise Bütçe mevzuatı uygulanmakta olup Bakanlığımızın Belediyeleri telefonla arama gibi bir teamülü bulunmamaktadır.''

Belediyelerin dikkatli olmaları istenen duyuruda, bu tür olaylarda durumun, Emniyet Müdürlüğüne ve Cumhuriyet Savcılığına bildirilmesi gerektiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber