Kütühaneye okur çekmek için ne yapıyorsunuz?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2008 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de 44. Kütüphane etkinlikleri kapsamında Karşıyaka Belediyesi'nce düzenlenen toplantıda konuşan Atatürk İl Halk Kütüphanesi Müdürü Talat Aydilek, "Kütüphanelerde sadece kapıları açarak beklemek yetmiyor.

İnsanları çeken etkinlikler yapmalıyız." dedi. Kütüphanelere daha çok kişi çekebilmek için maç bile seyrettirilebileceğini belirten Aydilek, önemli olanın içeriye giren kişilerin kazanılması olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir, Karşıyaka, Konak, Bornova ve Çiğli belediyelerine bağlı kütüphane görevlilerine yönelik etkinlikte, klasik anlayışın hizmet üretmede yetersiz kaldığını belirten Müdür Aydilek, "Daha çok kitabı daha çok kişiyle buluşturmak için devamlı yenilikler getirmeliyiz. Öncelikle kütüphanemizin bulunduğu muhitteki kişileri tanımalıyız. Çocukları, gençleri, yaşlıları, yetişkinleri, engellileri, ev hanımlarını ayrı gruplar olarak düşünüp kazanabilmek için ayrı ayrı projeler geliştirmeliyiz. Eskiden kütüphanelerde kitapların olduğu yere kimse alınmazdı. Şimdi ise kitaplar, okuma salonlarındaki raflarda duruyor. Kütüphaneye kimi kitap okumak, kimi ders çalışmak, kimi boş zamanını değerlendirmek için gelebilir. Gelenlere yardımcı olacağımız gibi hiç gelmeyenleri de çekebilecek faaliyetler yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Kenar semtlerde 10 kütüphane açarak Türkiye'de en çok kütüphanesi olan belediye konumuna geldiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, "Kanuni çalışma şartları oluşturularak yerel yönetimlere devredilmesiyle kütüphanelerin hizmeti artar. Klasik anlayışın değişmesine belediyeler öncü olabilir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber