İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

THY'den intihar açıklaması: İddialar inceleniyor

Türk Hava Yolları (THY) intihar eden eski bir çalışanı hakkında çıkan iddia ve paylaşımlarla ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada Ömer Koray Özbay isimli çalışanın iddialarıyla ilgili olarak "Şirketimizin ilgili birimlerince incelenmekte olup, konu titizlikle takip edilmektedir" bilgisine yer verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2023 13:44, Son Güncelleme : 10 Haziran 2023 13:44
THY'den intihar açıklaması: İddialar inceleniyor

THY Basın Müşavirliğince, çalışmak için gittiği Japonya'da intihar ederek hayatına son veren eski çalışanı Ömer Koray Özbay hakkında çıkan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

THY tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İnternet ve sosyal medya mecralarında ortaklığımız iştiraklerinden TGS'de (Turkish Ground Service) görev yapmış ve 2019 yılı Mart ayında kendi isteğiyle görevinden ayrılmış Ömer Koray Özbay hakkında çıkan iddia ve paylaşımlar, şirketimizin ilgili birimlerince incelenmekte olup, konu titizlikle takip edilmektedir" bilgisine yer verildi.

Paylaştığı videonun ardından intihar etmişti

Uzun yıllar çalıştığı Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services'te baskı görüp haksızlığa uğradığını söyleyen Ömer Koray Özbay sosyal medyaya bir video yükleyip intihar etmişti. Paylaştığı videoda yaşadığı durumu anlatan Özbay, çalıştığı kişiler hakkında çarpıcı iddialarda bulunmuştu. TGS İstanbul istasyonunda uzun yıllar çalıştıktan sonra yine THY'ye hizmet veren şirket için çalışmak üzere kendisine yapılan öneri doğrultusunda Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gittiğini belirten Özbay, yaşadığı haksızlıklara dayanamadığını aktararak THY'de Tokyo İstasyon Müdürü olarak görev yapan Serkan Gündüz adlı kişinin sistematik baskısına maruz kaldığı iddiasında bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber