İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Güler'den Elmadağ'daki patlamaya ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Roket ve Patlayıcı Fabrikası'ndaki patlamaya ilişkin, "Olay teferruatlı biçimde incelenecek ve gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2023 14:07, Son Güncelleme : 10 Haziran 2023 14:54
Bakan Güler'den Elmadağ'daki patlamaya ilişkin açıklama

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesiyle Hatay'a giden Bakan Güler, Elmadağ'daki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlama nedeniyle programını yarıda keserek Ankara'ya döndü.

Bakan Güler, patlamayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bu sabah 08.37'de MKE A.Ş Elmadağ Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bir patlama meydana geldi. Maalesef 5 işçi kardeşimizi kaybettik. Patlama meydana gelene kadar kamera kayıtları mevcut. Patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. İşçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Olay teferruatlı biçimde incelenecek ve gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. Tekrar başımız sağ olsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber