Erdoğan: Gerilimin tarafı olmayacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2008 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, parti olarak bugüne kadar gerilimin tarafı olmadıklarını ve bundan sonra da olmayacaklarını ifade ederek, "Bizim önceliğimiz demokratik, laik, sosyal hukuk devlet olan cumhuriyeti kalkındırmaktır. Bizim önceliğimiz hizmettir. Bu önceliklerimizden asla vazgeçmeyeceğiz, asla taviz vermeyeceğiz. Sağduyulu, soğukkanlı olacağız" dedi.

Erdoğan, 19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Trabzon Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, 2001 yılında Türkiye'nin yangın yeri gibi olduğunu, tarihinin en ağır finansal krizini yaşadığını dile getirdi. Bu dönemde, siyasetin çözüm üretemediğini, ekonominin bütün ögelerinin alt üst olduğunu kaydeden Erdoğan, bu kara bulutları dağıtmak için 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti'nin kurulduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ankara'dan korku senaryoları üreterek, Ankara'dan gerilimler türeterek hiçbir yere varılamaz. Çünkü bu millet neyin ne olduğunu yaşayarak çok iyi biliyor. Benim milletim kimin yerinde saydığını, kimin kendisi için gece gündüz gayret, mücadele ettiğini görüyor, biliyor.

Şu Trabzon türküsü ne güzel ifade etmiş: 'Oy benum sevdiceğum. Olur mu böyle, olur mu böyle keder?/ O Sürmene Yaylasi 15 doktora bedel."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, "Solcular ve onun yanında olanlar hepsi buna (sosyal güvenlik yasası) karşı çıkıyor. 'Biz işçinin, emekçinin yanındayız' diyorlar ama bunun karşısına dikiliyorlar. Çünkü bunların işçiden, emekçiden yana olmak gibi bir derdi yok. Sistemi kilitleme derdi var" dedi.

Başbakan şöyle devam etti:

"Bakın, şimdi Sosyal Güvenlik Yasası tartışılıyor. Bu yasayla çok müzakereler yapıldı, çok şeyler konuşuldu, edildi. Bu yasayla birlikte de biz 'her doğan sosyal güvenceyle doğsun' istiyoruz. 18 yaşına kadar... 'Sosyal devlet olmanın gereği budur' diyoruz. Ama bu solcular ve onun yanında olanlar hepsi buna karşı çıkıyor. 'Biz işçinin, emekçinin yanındayız' diyorlar ama bunun karşısına dikiliyorlar. Çünkü bunların işçiden, emekçiden yana olmak gibi bir derdi yok. Sistemi kilitleme derdi var.

Yaptıkları hep bu olmuştur bu ülkede dikili bir ağaçları olmamıştır. Bunlar yıllar yılı bu ülkede bağırdılar, çağırdılar. Vatandaşımın ilaç kuyruklarından kurtulmasını başarabildiler mi? Hayır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber