Okuyan reşit çocuğa sürekli nafaka olmaz

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Nisan 2008 23:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yargıtay 3'üncü Hukuk Dairesi, tahsilini sürdüren reşit çocuğa süresiz nafaka verilmesine hükmedilemeyeceğini karara bağladı

YARGITAY 3. Hukuk Dairesi, Çarşamba 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin hemşirelik okulunda okuyan kızın, babasından 150 YTL süresiz nafaka almasına ilişkin kararını bozdu. Yerel mahkemeye, 2007 yılında reşit olmadan önce başvuran davacıya 50 YTL nafaka bağlandı. Daha sonra 18 yaşını dolduran davacı, öğrenimi devam ettiği gerekçesiyle babasından 150 YTL nafaka talep etti. Mahkeme bu talebi kabul edince davalı baba temyiz yoluna başvurdu.

EĞİTİM SÜRESİNCE BABA YÜKÜMLÜ

Yargıtay bozma gerekçesinde, yasaya ve yerleşik içtihatlara göre çocuğun ergin olması halinde de babanın ?eğitim süresince' bakmakla yükümlü olduğu belirtildi. Kararda, ?Somut olayda, beyanlardan davacının dava tarihinde lise son sınıfta okuduğu ve davanın devamı sırasında Haziran ayında okulu bitirdiği anlaşılmakta ise de, ekonomik ve sosyal durum araştırması yapılmadan bu tarihten sonra yardım yükümlülüğünün devam edip etmediği belirlenememiştir. O halde, Mahkemece; davanın (yardım nafakası) niteliği gözetilerek, inceleme ve araştırma yapılıp,sonucu dairesinde hüküm kurulması gerekirken,eksik inceleme ile yazılı şekilde süresiz nafaka kararı verilmesi doğru görülmemiş, bozmayı gerektirmiştir' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber