7 Nisan 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. (Saat:11.00)

-AKP MKYK TOPLANTISI

-AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısı, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde yapılıyor.

-AKP'de, kapatma davasına ilişkin izlenecek yol haritasının bu toplantıda belirlenmesi bekleniyor. (Saat:15.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Canzernius, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Ekvator Büyükelçisi Geoconda Monserrath Galan Castello'yu Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:14.00/15.00/16.45)

-LAOS DIŞİŞLERİ BAKANI SİSOULİTH ANKARA'DA

-Laos Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Thongloune Sisoulith, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'da.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sisoulith'i Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:16.00)

-Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Sisoulith, başbaşa ve heyetlerarası görüşüyor ve ardından birlikte basın toplantısı düzenliyor. (Saat:09.00/12.00)

-CHP'Lİ KOÇ'UN BASIN TOPLANTISI

-CHP Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Haluk Koç, CHP'de ?Yenileşme ve değişim 2008? hareketi ve 32. CHP olağan kurultay süreci hakkındaki görüşlerini ve önerilerini paylaşmak üzere basın toplantısı düzenliyor.(Saat:10.00)

-SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI KUTLANIYOR

-?Sosyal Güvenlik Haftası? kapsamında Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile ilgili Basını Bilgilendirme Toplantısı yapılıyor. (Saat:10.30)

-DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ PANELİ

-Sağlık İdarecileri Derneği 7 Nisan Dünya Sağlık Günü nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Başkanlığı ile birlikte panel düzenliyor. Panele Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer de katılıyor. (Saat:14.00)

-TBMM'NİN ÜÇ AYLIK KARNESİ: MHP DEVAMLI, AKP RAPORLU, CHP DEVAMSIZ, DTP İZİNLİ

-Türkiye Büyük Millet Meclis'i Genel Kurul ve komisyonların üç aylık devamsızlık çetvelini çıkardı. 23. Dönem Meclis'in ilk üç aylık yasama çalışmalarında ağırlıklı olarak MHP'lilerin Genel Kurul ve komisyon çalışmalarına katıldığı, AKP'lilerin rapor ve izin kullandıkları belirlendi. CHP'li milletvekillerinin de devamsız oldukları, DTP'lilerin ise izin kullandığı gözlendi.

-PROF. DR. BAĞCI: ?SOL KENDİ ?TAYYİP'İNİ' YARATMALI?

-ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye'de sol anlayışın iktidar olabilmesi için kendi ?Tayyip'ini? yaratması gerektiğini söyledi. Bağcı, ?Sol, alternatif olabilmek için kendi Tayyip Erdoğan'ını yaratmalı. Çıkacak liderin Türkiye'de geniş toplum kesimlerinin desteğini alacak kapasitede olması gerekir. Ama şu anda bunu başaracak bir parti yok? dedi.

-CHP'Lİ YALÇINKAYA: ?CHP'DE TAVAN VE TABAN AYNI YÖNE BAKMALI?

-CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan PM Üyesi Ayhan Yalçınkaya, partide, ?tavan ve tabanın? aynı yöne bakmadığını söyledi. Yalçınkaya, ?Taban Grup Yorum söylerken, tavan farklı müzikler söylüyor. CHP'nin tabanı, Deniz Gezmiş'lerin idam sahnesinde ağlıyor. Tavan bu yönden bakmıyor. Bu kurultayda CHP'nin tavanıyla tabanı barışmak zorundadır? dedi.

-SERBEST MUHASEBECİLİK KALKIYOR

-Serbest muhasebeciliği kaldıran ve serbest muhasebecilere mali müşavir olma hakkı tanıyan, ?Serbest Muhasebecilik, Mali Müşavirlik ve Yeminli Müşavirlik Hakkında Kanun Tasarısı? 9 Nisan Çarşamba günü TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak. Tasarıya göre; yeni Ticaret Kanunu ve Basel-2 kriterlerinin uygulamaya girmesiyle birlikte işlevlerini yitirecek olan serbest muhasebecilerin durumu yeniden düzenleniyor. 2 yıllık meslek yüksekokulu veya lise mezunu oldukları için mali müşavirlik hakkı bulunmayan serbest muhasebeciler, sınavda başarılı olmak koşuluyla mali müşavir olabilecek.

-TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİNDE ?KRİTİK? HAFTA

-AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn, 10-11 Nisan'da Türkiye'yi ziyaret edecek. En üst düzeyde görüşmelerde bulunacak olan Barroso ve Rehn'in gündeminde AKP hakkında açılan kapatma davası ile anayasa ve 301. madde değişikliklerini de içeren AB'ye Uyum Paketi bulunuyor.

-CHP Başkanı Deniz Baykal ile de görüşecek olan Barroso ve Rehn, CHP'den AB reformlarına verdiği desteği sürdürmesini isteyecek.

-ATATÜRK'E HAKARET GEREKÇESİYLE 15 SİTENİN ERİŞİMİ DURDURULDU

-Bir yıl içinde Atatürk'e hakaret nedeniyle 15 sitenin erişimi engellendi. 15 sitenin, 14'ü yargı kararıyla, biri ise gelen şikayetler üzerine erişimi yasaklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber