Başbakan Erdoğan'a rüşvet sorusu

Haber Giriş : 07 Nisan 2008 14:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, verdikleri soru önergesiyle, ?Baykal'ın Enerji Bakanlığı döneminde rüşvetle benzin aldığı?na ilişkin sözlerini, Meclis gündemine taşıdı.

-DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, verdikleri soru önergesiyle, ?Baykal'ın Enerji Bakanlığı döneminde rüşvetle benzin aldığı?na ilişkin sözlerini, Meclis gündemine taşıdı.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Reçep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Malatya'daki konuşmasında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bakanlığı döneminde rüşvetle benzin alındığı ve kendisinin de rüşvet vererek benzin aldığına ilişkin sözlerini hatırlattı. Erdoğan'a ?sözünü ettiğiniz dönemde ne kadar rüşvet verdiniz?? diye soran Yağız, önergesinde şu soruları yöneltti:

?Rüşvet almak kadar vermek de suç değil midir? Rüşvet vermek nasıl bir duygudur? Bugün de benzeri bir durum olsa, rüşvet vererek akaryakıt ya da başka bir ürün alır mısınız? Söz konusu dönemde ABD dahil bütün dünyada akaryakıt sıkıntısı yaşanmıyor muydu? ?Bizim petrol kuyularımız yok ki, petrolü dışardan ithal ediyoruz. Bu kadar para ödüyoruz' dediğinize göre, sözünü ettiğiniz dönemde ülkemizde çok daha fazla petrol kuyusu mu vardı ki, buna karşın, dönemin hükümeti akaryakıt sıkıntısı yaşattı ve sizin gibileri rüşvet vererek benzin almak zorunda bıraktı??

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir de Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Başbakan'ın sözlerini hatırlatarak, şu soruların yanıtlanmasını istedi :

?Yürürlükteki yasalara göre rüşvet vermenin suç olduğunu biliyor musunuz? Rüşvetle iş yapan birisi, hangi demokratik ülkede başbakan olur? Geçmişte Refah Partili, şimdi de AKP'li belediyeler ?rüşvet alan da veren de melundur' açıklamasını halkın da görebileceği şekilde duvarlara yazıyorlar. Siz rüşvet ödediğinizi söylediğinize göre, bu söylemin neresinde oluyorsunuz??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber