6 saatlik AKP MKYK'si sona erdi. Öncelik demokratikleşme paketinde

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Nisan 2008 22:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin en üstdüzey karar organı olan MKYK'nin 15:00'te başlayan ve 6 saat süren toplantısı az önce bitti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, MKYK toplantısında, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tayin edeceği çalışma grupları tarafından mahkeme sürecinin kendi mecrasında yürütülmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

Toplantı sonrasında gelen ilk açıklamalara göre, toplantıda demokratikleşme paketinin öncelikli olarak ele alınmasına karar verildi. Parti kapatmayla ilgili paketin daha sonra gündeme geleceği kaydedildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez ve Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, kapatılma davası sürecinin siyasi ve ekonomik sonuçları olacağını kaydetti. AK Parti'nin ülke menfaatleri için mutabakat aradığını ve aramaya devam edeceğini söyleyen Fırat, muhalefetten de aynı hassasiyeti beklediklerini kaydetti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AKP MKYK toplantısı sonrası Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat açıklama yaptı:

"Kapatma davası tüm yönleriyle ele alındı. Mahkeme sürecinin nasıl yürütülmesi gerektiği konusunda tüm arkadaşlar görüş belirtti. Toplantımızda bu sürecin haklı olarak kamuoyunda yol açtığı gelecek kaygıları ve belirsizlikler de konuşuldu. Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tayin edeceği çalışma grupları tarafından mahkeme sürecinin kendi mecrasında yürütülmesi kararlaştırıldı. MKYK'da bulunan ortak akıl inanıyoruz ki milletimizin ağır bedeller ödemesini engelleyecektir. Sürecin millete ve ekonomiye olabilecek olumsuz etkilerini düşünmek siyaset kurumunun görevidir. Çözümün zemini millet ireadesinin merkezi olan TBMM'dir. Birlik ve bütünlüğümüzün zaafa uğraması muhtemel bu sürece kimse kayıtsız kalamaz. Siyaset kurumu içinde mutabakat arayışımız sürecek. İnanıyoruz ki siyaset kurumunun görevini yerine getirmesi halinde bu süreci fırsata dönüştürerek her alanda güçlenerek çıkabiliriz. Kazanan hukuk olacak, demokrasi olacak, milletimiz ve memleketimiz olacak. Biz çekişmelerin tarafı olmayacağız"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber