AKP MKYK'sına Şener de katıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Nisan 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yol haritasını belirleyen AKP MKYK'da önce demokratikleşme, sonra anayasa paketi eğilimi ağırlık kazandı. Toplantıya sürpriz bir şekilde eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de katıldı

Şener, MKYK toplantısına katılma nedenini, ?Toplantıda Türkiye'deki tüm gelişmeler ele alınacak. Ben de katkımla bu sürecin sağlıklı gelişmesi için nelerin faydalı olduğunu söyleyeceğim' diyerek açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün yapılan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında kapatma davasına yönelik yol haritası belirlendi. Ortamı sakinleştirmek için önce demokratikleşme paketini gündeme getirecek olan AKP, parti kapatmayı zorlaştıracak anayasa paketiyle ilgili olarak da muhalefetle mutabakat arayacak.

Erdoğan başkanlığında dün basına kapalı yaklaşık 6 saat süren toplantıda kapatma davasına yönelik süreç tartışıldı. Bazı AKP'liler parti kapatmaya yönelik hemen anayasa değişikliği yapılmasını isterken bazı üyeler de ?Zıtlaşmayalım. Sadece parti kapatmaya yönelik değil demokratikleşme paketi çıkaralım? mesajı verdi. Toplantıda ağırlıklı görüş ise mutlaka parti kapatmayı zorlaştıracak bir anayasa değişikliği yapılması oldu.

?Tedbir alacağız'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, en kısa süre içinde muhalefetle görüşeceklerini ve mutabakat arayacaklarını açıkladı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Fırat, şunları kaydetti:

?Genel Başkanı'mızın tayin edeceği çalışma grupları tarafından mahkeme sürecinin kendi mecrasında yürütülmesi kararlaştırılmıştır. Kamuoyumuzda sivil toplum kurumlarımızın çağrılarında çözüm üretme görevi siyaset kurumuna yüklenmektedir. Çözümün zemini de millet iradesinin tecelligâhı olan TBMM olarak gösterilmektedir. Ülkemiz ve milletimiz için telafisi zor, ağır kayıplara yol açabilecek siyasi ve ekonomik istikrarın bozulması, birlik ve bütünlüğümüzün zaafa uğramasıyla sonuçlanabilecek böyle bir sürece siyaset kurumunun kayıtsız kalması düşünülemez.?

Siyaset kurumu içinde mutabakat arayışı içinde olacaklarını belirten Fırat, şöyle devam etti: ?Bu süreç hepimiz için bir özgürlük ve sosyal barış güvencesi olan laiklik ilkesini ortak paydamız olarak siyasi rekabetin üzerinde tutmak için de önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Biz AKP olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ne kayıkçı kavgalarının ne de faydasız boş çekişmelerin tarafı olmayacağız.?

Yeni bir oluşum içinde yer alıp almayacağı tartışılan eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de MKYK toplantısına katıldı.

Hükümetin ve partinin bazı kritik adımları konusundaki muhalif görüşleriyle gündemde olan, 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olmayan ve uzun süredir MKYK toplantılarına katılmayan Şener'in dün toplantıya gelmesi dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber