Memura grev hakkı geliyor

Haber Giriş : 12 Ekim 2004 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Personel Rejimi'yle memur, yıllardır beklediği ve her platformda dile getirdiği toplu sözleşme hakkına kavuşacak. Yeni dönemde memurlara grev hakkı verilecek ancak işverene de iş aktini fesih hakkı getirilecek

MEMURUN yıllardır beklediği ve her platformda dile getirdiği toplu sözleşme hakkı, 15 Eylül'de başlayan toplu görüşmelerde varılan mutabakat çerçevesinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. AB ile müzakere sürecinde de öncelikle tanınması istenen haklar arasında bulunan toplu sözleşme hakkı için Başbakan Erdoğan'dan onay alınırken, hükümetin yeni yasama yılında vakit kaybetmeden gerekli yasal ve Anayasal düzenlemeler için düğmeye basması bekleniyor.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik öngören ve önümüzdeki yasama yılında Meclis'e taşınacak olan Kamu Personel Rejimi'yle de memura toplu sözleşme hakkı verilmesine yönelik yasal sürecin başlayacağı belirtiliyor. Personel Rejimi'nin yürürlüğe girmesi ve ardından gerekli Anayasal değişikliklerin yapılması sonrasında toplu görüşmelerin toplu sözleşmeye çevrilmesiyle birlikte memura grev hakkı tanınırken, çoğu sözleşmeli olacak memurların işini ihmal etmesi yahut yeterli performans gösterememesi gibi durumlara karşı işverenin de hakları genişletilecek. İşverene lokavt hakkının yanı sıra iş aktini fesih yetkisi verilecek.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber